0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rozmarýnové brambory na plechu

Rozmarýnové brambory na plechu
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Rozmarýnové brambory na plechu

3.9/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 574 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 122 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fantastická pochoutka.

Suroviny

pevné
cibule 3 ks
na klínky
sůl
na dochucení
olivový olej
na zakapání
rozmarýn snítka
pepř
na dochucení

Postup

1

Brambory nakrájejte na co nejtenčí plátky a rozložte je na plech, vyložený pečicím papírem.

2

Troubu předehřejte na 250 °C, horkovzdušnou na 230 °C.

3

Mezi brambory rozložte kousky cibule. Všechno osolte a opepřete, zakapejte olejem a deset minut pečte.

4

Pak můžete troubu ještě přepnout na gril a plátky brambor ‚ožehnout‘, aby byly co nejkřupavější. Ozdobte snítkou rozmarýnu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.11/04, str.53

Anonym

je to fakt ňamka, lepší než vařené. Hlavně ta cibule je super

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč