Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rozmarýnové brambory na plechu
Rozmarýnové brambory na plechu
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Rozmarýnové brambory na plechu

3.8/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 574 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 122 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fantastická pochoutka.

Související recepty

Suroviny

pevné
na klínky
sůl
na dochucení
olivový olej
na zakapání
rozmarýn snítka
pepř
na dochucení

Postup

1

Brambory nakrájejte na co nejtenčí plátky a rozložte je na plech, vyložený pečicím papírem.

2

Troubu předehřejte na 250 °C, horkovzdušnou na 230 °C.

3

Mezi brambory rozložte kousky cibule. Všechno osolte a opepřete, zakapejte olejem a deset minut pečte.

4

Pak můžete troubu ještě přepnout na gril a plátky brambor ‚ožehnout‘, aby byly co nejkřupavější. Ozdobte snítkou rozmarýnu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

30.08.2007 22:14
Recept se nachází v č.11/04, str.53
17.10.2007 21:23
je to fakt ňamka, lepší než vařené. Hlavně ta cibule je super

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...