Rozmarýnové brambory na plechu

Rozmarýnové brambory na plechu

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 574 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 122 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fantastická pochoutka

Suroviny

brambory 500 g
pevné
cibule 3 ks
na klínky
sůl
na dochucení
olivový olej
na zakapání
rozmarýn snítka
pepř
na dochucení

1Brambory nakrájejte na co nejtenčí plátky a rozložte je na plech, vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 250 °C, horkovzdušnou na 230 °C.

2Mezi brambory rozložte kousky cibule. Všechno osolte a opepřete, zakapejte olejem a deset minut pečte. Pak můžete troubu ještě přepnout na gril a plátky brambor ‚ožehnout‘, aby byly co nejkřupavější. Ozdobte snítkou rozmarýnu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit