
Recepty z vydání
Čínská pánvička se zeleninou a oříšky kešu
Tenhle rychlý a pestrobarevný recept inspirovala stylem přípravy nápaditá čínská kuchyně. Připravujte stylově ve woku...
Citronovo-cizrnový koláč
Překvapení: z cizrny se dá také péct, a to i nasladko! Rozmixovaná luštěnina je totiž hutná a hladká, dobře se tvaruje...
Kuře s rýží v jednom
Kombinace fazolí s rýží, kuřetem a olivami vám přijde nezvyklá – ale jídlo je výborné!
Gratinované brambory
Spojené hustou smetanovou omáčkou, vonící tymiánem a dotažené trochou pikantního parmazánu – tahle podoba ‚...
Polévka z červené čočky
Jemná červená čočka, oblíbená v Indii, se zhostí polévkotvorné role stejně elegantně jako její zelená kolegyně. Je však...
Ryba ve sladkokyselé omáčce
Příprava je vcelku snadná. Těšte se na pestrý chuťový zážitek, zvlášť pro Středoevropana poměrně nezvyklý.
Bulgurový salát s tofunézou
Snadno vás přesvědčíme, že se klasický bramborový salát dá s úspěchem nahradit velmi zdravou verzí. Bulgur je výborný i...
Slepice na paprice
Tenhle recept patří mezi naprostou klasiku včetně použití slepičího masa. Je výraznější i pevnější než kuřecí; zajistí...
Fettuccine s masem a ztraceným vejcem
Svěží chuť a zářivé barvy jara k vám do kuchyně vnese tenhle úžasný recept.
Medová křidýlka na zázvoru
Pikantní, a přitom jemně sladká marináda vytvoří s křupavě vypečenou kůžičkou božskou kombinaci. Z křidýlek použijte...
Pečené krůtí stehno na rozmarýnu a česneku
Krůtí stehna jsou krásně šťavnatá, pečou se prakticky sama – a z jednoho nebo dvou v pohodě nakrmíte celou rodinu...
Středomořský cizrnový salát
O šíření slávy cizrny se stará i Jamie Oliver, který ji často používá – zřejmě inspirován svou oblíbenou italskou...
Cizrnový hummus
V arabské kuchyni je cizrna vyloženě nepostradatelná a recept na hummus, pikantní pastu z ní, je naprostou klasikou...
Pošírovaná hovězí svíčková s ořechy a řeřichou
Křehké maso zazáří v téhle lehké úpravě jako hvězda první velikosti. Bylinky mu dodají nádhernou vůni a řeřicha s...
Čokoládová buchta se švestkami
Další recept z rodu ‚vždycky se povede‘! Těsto je mimořádně přizpůsobivé – místo rýžového nebo...
Nové brambory s fazolkami a řeřichou
Nejlíp si je vychutnáte, když je uvaříte přímo před podáváním
Hovězí ruličky plněné mozzarellou
Delikátní způsob, jak hravě a bez stresu připravit horu steaků pro hromadu lidí
Risotto primavera
Jídlo, které patří k italské klasice, je v této podobě dokonalou oslavou nejsvěžejší roční doby!
Salát z uzené tresky se ztraceným vejcem
Do hitu francouzských bister se klasicky dává škvařená slanina. Varianta s uzenou rybou je ale přímo lahůdková!
Dušená cizrna s uzeným
Robustní luštěnina vytváří ideální základ pro sytá jídla z ‚jednoho hrnce‘; můžete s ní pak zacházet...
Eintopf s uzeným a kapustou
Skvělý tip, jak si pochutnat na zdánlivě nevyužitelných zbytečcích ze spíže. Kapusta v téhle úpravě je přímo lahůdková!
Tvarohové suflé s mangem a ovocnou omáčkou
Dezert lehký jako vánek, takže nepřiberete ani deko. Na ovocnou omáčku je skvělé tropické ovoce (mučenka nebo kiwi),...
Kuřecí enchiladas s červenou omáčkou mole
Jednotlivé verze mole se liší i barvou, záleží na surovinách. Omáčka pak může být zelená i téměř černá. Moje oblíbená...
Ředkvičková pomazánka
Variací na tvarohové pomazánky existují desítky. K jejich kouzlu patří i to, že si s kompozicí můžete pohrávat...
Citronovo-malinové košíčky
Tenhle zákusek je přímo zázrak – a přitom vám na něj stačí pět ingrediencí! Jen ho připravte až v hodině H, aby...
Losos pošírovaný v troubě s omáčkou z paprik a bazalky
Typická fancouzská lahůdka, která se vám bude moc zamlouvat! Jen při nákupu ryby myslete na to, že se musí vejít do...
Zelenina v páře
Klasika všech klasik! Okořeněná zelenina pustí šťávu, díky čemuž je výsledek chutný, a přitom lehký. Poslouží jako...
Čínské knedlíčky plněné vepřovým a krevetami a vařené v páře
Rýžový papír, do něhož zabalíte náplň, dostanete v supermarketech a u vietnamských prodejců. Před použitím placky...
Pošírované kuře s citronovou omáčkou
Bylinky a slanina dodají vařenému kuřeti skvělou chuť. K dokonalosti ji dotáhne citronová omáčka.
Broskve s borůvkami pošírované v karamelu
V nouzi můžete samozřejmě použít mražené nebo konzervované ovoce, ale pokud to aspoň trochu jde, dejte přednost...
Minisendviče
Naše vybrané dobroty povýší na gastronomický zážitek i obyčejné namazané housky – nicméně čím menší pečivo...
Valašské frgále
Tenoučké kynuté těsto a spousta voňavé náplně – to je typický koláč z Valašska. Můžete zkusit i tvarohovou,...
Čínská polévka s ředkvičkami
Plátky ředkviček dodají této orientální polévce nejen něžný půvab, ale i švih.
Valašský kontrabáš
Dobrota z nejobyčejnějších surovin, která vám ve všední den poslouží jako skvělá a rychlá večeře!
Uzený losos s avokádem
Naprostá delikatesa! Jestli najdete chvilku času, smíchejte suroviny na zálivku už během dne a dejte ji chladit.
Salát se slaninou a kuřetem na chilli
Jednoduchý, ale mimořádně voňavý a chutný! Opékané brambory mu dodají sytost, zatímco peprná řeřicha a jemná čekanka...
Kořeněný salát z bulguru s cizrnou
Bulgur – drcená pšeničná zrnka – se v Apetitu objevuje hned dvakrát. A zaslouží si to! Díky nim přestanete považovat...
Valašské škračky
Tuhle krajovou specialitu si dejte v neděli jako předkrm. Valaši jedí škračky i jako hlavní chod – pak stačí...
Bramborové rösti
Nahrubo nastrouhané brambory spojené pouze škrobem jsou elegantní alternativou běžných bramboráčků.
Tatarský biftek
Labužnická záležitost! Jen na ni vyberte to nejkvalitnější čerstvé maso – a pokud si nejste jisti, že jsou...
Sýrová roláda s uzeným lososem a řeřichou
Tuhle luxusní roládu vytvoříte díky nahřátému sýru raz dva. A pěna z lososa má úžasný šmrnc!
Avokádový salát
Neuvěřitelně snadné a přitom chuťově fantastické! Navíc se nemusíte bát o svůj štíhlý pas.
Čokoládová pěna
Stylovější tečka za večírkem snad ani neexistuje. Přimlouváme se za to, abyste sáhli po co nejkvalitnější čokoládě s...
Pusinkový dort
Ideální dezert pro dámskou společnost! Nebo vy byste snad dokázala odolat nadýchaným pusinkám se šlehačkou, ovocem a...
Rýžový pudink
V mléce vařená kulatá rýže je v mnoha kuchyních typickým dezertem. Neobyčejný půvab jí dodají i ‚sladká‘...
Vepřová pečínka
Vepřové (na kmíně) je pilířem české kuchyně, ale dnes jeho půvaby začínají objevovat i jinde – a vůbec to nemusí...
Zapečené brambory se špenátem a bešamelem
V omáčce je máslo nahrazeno olejem, čímž vznikne ,zdravější‘ verze – ale výsledkek je stejně lahodný!...
Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
Skořice s čokoládou, to je aromatická bomba – a k tomu prakticky instantní příprava. Tak honem, už zapínejte...
Ředkvičky zapečené s medem a skořicí
Tahle variace bude ještě jemnější, když ředkvičky pět minut před pečením předvaříte, ideálně v páře.
Špaldové halušky se zelím a špekem
Tohle stoprocentně zdravé biojídlo je přímo nabité senzačními chutěmi. Uzený tempeh (lisovaný sójový tvaroh) nahradí...
Nigiri suši
Vzniklo v Tokiu, a to už v devatenáctém století. Vyžádali si ho vyhládlí návštěvníci divadla, kteří spěchali na začátek...
Kalifornské suši
Tohle suši působí jako záhada hlavolamu. S naším návodem ji ale hravě rozluštíte!
Temaki suši
Temaki sushi v překladu znamená ,vlastnoručně udělané sushi‘. A podle japonského zvyku by si ho měl každý...
Houskové knedlíky z mikrovlnky
Houskové knedlíky za čtvrt hodiny? Zkuste je a uvěříte. Z receptu od Gabriely Jedličkové z Prahy je nadšený celý Apetit.
Maki suši
My jsme jsme rolované sushi naplnili tuňákem. Nemáte-li čerstvou rybu, nahraďte ji zeleninou.
Přidat komentář