Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněné křupavé brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1789 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 129 g
Tuky 96 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voní a křupou...

Suroviny

omyté, nakrájené na osminky a 5 minut povařené
rozpuštěné
kari koření 1 PL
K namáčení
hořčice dijonská 1 PL
med 1 PL
tekutý
majonéza 5 PL
sůl

Postup

1
Přísady k namáčení prošlehejte v misce a uložte do chladu.
2
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
3

Máslo smíchejte v míse s kořením, vsypte do něj brambory, důkladně promíchejte, rozložte na dva plechy a pečte 20–25 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

07.10.2008 13:51
Tyhle brambory připravuju skoro pro každou návštěvu a vždy zůstane úplně prázdná mísa :-)
31.08.2007 10:23
Recept se nachází v č.2/05, str.28

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...