Jemné avokádo a křupavá slanina se skvěle doplňují!
1 Avokádo podélně rozkrojte a polovinami zakruťte proti sobě, abyste se zbavili pecky. Dužinu vydlabejte lžičkou, rozmačkejte ji vidličkou, přidejte česnek, sůl, pepř, olivový olej a citronovou šťávu. Zpracujte pomazánku.
2 Pomazánkou potřete veku, ozdobte slaninou a rozpůlenými cherry rajčátky. Posypte drceným pepřem.
Jak vybírat avokádo?
Pomazánku vytvoříte jen z dostatečně zralého kousku – vyhněte se proto sytě zeleným plodům. Správně zralé avokádo je měkké v místě, kde byla stopka. Pokud jste koupili nezralý plod, zabalte ho do novin a nechte na okně dva dny dojít.
Komentáře
Anonym
04.07.2008 13:22
avokádo
Anonym
07.07.2008 11:36
Apetit 1/07