0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlebíček s avokádem a cherry rajčátky

Chlebíček s avokádem a cherry rajčátky

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Snadné 6-8 chlebičkú

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3144 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 575 g
Tuky 42 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné avokádo a křupavá slanina se skvěle doplňují!

Suroviny

veka 6 plátků
Na pomazánku
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
olivový olej
citronová šťáva 1 ČL
Na ozdobu
slanina 100 g
rajčata cherry 7 ks
rozpůlená
pepř
drcený, černý

1 Avokádo podélně rozkrojte a polovinami zakruťte proti sobě, abyste se zbavili pecky. Dužinu vydlabejte lžičkou, rozmačkejte ji vidličkou, přidejte česnek, sůl, pepř, olivový olej a citronovou šťávu. Zpracujte pomazánku.

2 Pomazánkou potřete veku, ozdobte slaninou a rozpůlenými cherry rajčátky. Posypte drceným pepřem.

Jak vybírat avokádo? 
Pomazánku vytvoříte jen z dostatečně zralého kousku – vyhněte se proto sytě zeleným plodům. Správně zralé avokádo je měkké v místě, kde byla stopka. Pokud jste koupili nezralý plod, zabalte ho do novin a nechte na okně dva dny dojít.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

Anonym

Musím uznat, že díky Apetitu mám další recept, jak naložit s avokádem. Na chlebíčky jsme dokonce udělali variantu s hovězími roastbeefem v pepři a bylo to výborné. Mnohem chutnější a zdravější než majolkové chlebíčky.

Anonym

Recept se nachází v č.1/07, str.19

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...