Chlebíček s avokádem a cherry rajčátky

Chlebíček s avokádem a cherry rajčátky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Do 20 minut 6-8 chlebičkú

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2277 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 391 g
Tuky 39 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné avokádo a křupavá slanina se skvěle doplňují!

Suroviny

K podávání
veka 6
Na pomazánku
avokádo 1 ks
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
olivový olej
citronová štáva 1 ČL
Na ozdobu
slanina 100 g
libovější, opražená
rajčata cherry 6 ks
rozpůlená
pepř
drcený, černý
1.  Avokádo podélně rozkrojte a polovinami zakruťte proti sobě, abyste se zbavili pecky. Dužinu vydlabejte lžičkou, rozmačkejte ji vidličkou, přidejte česnek, sůl, pepř, olivový olej a citronovou šťávu. Zpracujte pomazánku.

2.  Pomazánkou potřete veku, ozdobte slaninou a rozpůlenými cherry rajčátky. Posypte drceným pepřem.

Jak vybírat avokádo? 
Pomazánku vytvoříte jen z dostatečně zralého kousku – vyhněte se proto sytě zeleným plodům. Správně zralé avokádo je měkké v místě, kde byla stopka. Pokud jste koupili nezralý plod, zabalte ho do novin a nechte na okně dva dny dojít.

Komentáře

Anonym

Musím uznat, že díky Apetitu mám další recept, jak naložit s avokádem. Na chlebíčky jsme dokonce udělali variantu s hovězími roastbeefem v pepři a bylo to výborné. Mnohem chutnější a zdravější než majolkové chlebíčky.

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit