0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Klobásky v hořčičné omáčce s jablky

Klobásy v hořčičné omáčce s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Klobásky v hořčičné omáčce s jablky

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3361 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 60 g
Tuky 281 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivá večeře expresně. Nad očekávání dobré jídlo, které je navíc hotové raz dva.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
hmotnost cca 500g
cibule 1 ks
střední velikost, nakrájená na klínky
jablko 2 ks
se slupkou, bez jadřinců nakrájená na osminky
rybízová zavařenina 1 PL
nebo želé
vývar kuřecí 300 ml
případně z kostky
hořčice kremžská 2 PL
nebo hrubozrnná
rozmarýn snítka
čerstvého nebo pár jehliček sušeného
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm asi pět minut opékejte klobásy. Pak mezi ně naklaďte cibuli a smažte, až začne všechno zlátnout. Občas promíchejte, vsypte jabl­ka, zvyšte teplotu a nechte i je chytit barvu. Míchejte opatrně, aby se jablka nerozpadla.

2 V misce nebo hrnku prošlehejte ve vývaru ry­bízovou zavařeninu a hořčici. Přilijte do pánve, přiveďte k varu a nechte pár minut prudčeji odpařit, až vznikne hustá, sirupovitá omáčka. Snižte žár, přidejte rozmarýn, případně osolte či opep­řete a asi deset minut provařte. Jezte s bramborovou kaší nebo opékanými brambory.

Dejte to k ledu
Vychladlou směs klidně i na měsíc zamrazte. Až na klobásky dostanete chuť, nechte je povolit v chlad­ničce a pak zvolna prohřejte v kastrolu.

Tip Apetitu
Jedny z nejlepších na trhu: klobásky Cippolata z hrubě mletého vepřového masa. Delvita, 6 kusů za cca 31 Kč

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Anonym

Dnes jsem to kuchtila a je to božské a vynikající!

Anonym

Dělala jsem klobásky (použila jsem mini klobasky) včera k večeři a bylo to opravdu výborné, jen byly klobásky po opékání pěkně křupavé, ale po přidání ostatních ingrediencí se křupavost vytratila, na chuti to neztratilo, ale kdyby se třeba ty klobásy vyndaly a pak nakonec vrátily zpět...každopádně s tou bramborovou kaší je to chrocht chrocht, měli jsme k tomu ještě křupavou bylinkovou bagetu, a to taky nemělo chybu. Už aby bylo léto a dalo se venku grilovat:-)

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč