Klobásky s fazolemi

Klobásky s fazolemi

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2824 kcal
Bílkoviny 137 g
Cukr 183 g
Tuky 186 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Kombinaci klobás, mrkve, fazo­lí a celeru jsem si neuměla představit, ale je jedinečná! Dijonská hořčice skvěle vyzdvihne chuť.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
klobása 500 g
kvalitní
cibule 1 ks
malá, nesekaná
mrkev 3 ks
nakrájená na silná kolečka
řapíkatý celer 4 ks
opláchnuté a nakrájené na větší kousky, lístky pokrájejte najemno
fazole 2 ks
sterilované, 2x400g, slité a propláchnuté studenou vodou
vývar kuřecí 400 ml
lze nahradit zeleninovýcm
hořčice dijonská 1 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
hrst
petžel čerstvá, nasekaná
1. V široké pánvi s poklicí rozpalte olej. Z klobás vytlačte kousky směsi, nebo je nakrájejte na dílky. Vsypte do pánve a za občasného zamíchání pět minut lehce opékejte, dokud po všech stranách nezhnědnou.

2. Přidejte cibulku, mrkev a celer (kromě lístků) a pět minut opékejte; cibule by měla zesklovatět. Vsypte fazole, promíchejte a zalijte vývarem. Za stálého míchání přiveďte k varu. Přikryjte a deset až patnáct minut vařte, aby mrkev změkla.

3. Přimíchejte hořčici, petržel i lístky celeru a podle chuti osolte a opepřete. (Teď můžete jídlo až na dva měsíce zamrazit). Podávejte horké s křupavým chlebem, jímž vytřete omáčku.

Obchod Apetit