0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fazolová polévka s kadeřávkem + italské klobásky

Fazolová polévka s kadeřávkem + italské klobásky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fazolová polévka s kadeřávkem + italské klobásky

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 1 vegetariána a 3 milovníky masa (celkem 4 porce)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3471 kcal
Bílkoviny 212 g
Sacharidy 576 g
Tuky 37 g
Vláknina 130 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle toskánská fazolová polévka se v místě svého původu připravuje s cavolo nero, černou kapustou, ale je stejně dobrá i s naší obyčejnou kapustou nebo kadeřávkem.

Suroviny

olivový olej extra panenský 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
oloupaná a na kostičky
řapíkatý celer 1
stonek, nakrájený na kostičky
rozmarýn 1.5 ČL
lístky nasekané, plus na ozdobení
rajčatový protlak 2 PL
hustý
česnek 2 stroužky
drcený
vývar 1 l
zeleninový nebo drůbeží
fazole bílé 800 g
scezené a propláchnuté
kadeřávek 170 g
kapusta nebo cavolo nero, silná střední žebra odstraněná, listy nakrájené
parmazán
cca 3 x 7 cm parmazánové kůrky
jablečný ocet 1.5 ČL
sůl a pepř
klobása bílá 300 g
italské klobásky, směs vymačkaná ze střívka a vytvarovaná do kuliček
bageta
k podávání

SPOLEČNÝ ZÁKLAD

1 Na středním plameni ve velkém hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje. Přidejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a rozmarýn a za občasného míchání opékejte zhruba 6 minut, až zelenina změkne. Přidejte rajský protlak a česnek a míchejte 45 sekund, až se rozvoní. Přidejte vývar, fazole, kapustu a parmazánovou kůži. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte bublat asi 15 minut, až zelenina změkne. Vmíchejte ocet, osolte a opepřete podle chuti.

VEGETARIÁNSKÁ VERZE

2a Máte hotovo – odeberte čtvrtinu polévky pro vegetariána. Ozdobte lístky rozmarýnu a podávejte s čerstvou bagetou.

MASOVÁ VERZE

2b Zatímco se vaří polévka, připravte si masovou vložku. Rozehřejte v pánvi zbylou lžíci oleje a vložte klobásové kuličky. Zlehka osolte a opékejte ze všech stran celkem asi 10 minut, až jsou propečené (lze je připravit i v troubě předehřáté na 200 °C).

3b Kuličky přidejte do zbylých 3/4 polévky a vařte společně 5 minut. Můžete podávat s čerstvou bagetou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit