0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fazolová polévka s kadeřávkem + italské klobásky

Fazolová polévka s kadeřávkem + italské klobásky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fazolová polévka s kadeřávkem + italské klobásky

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 1 vegetariána a 3 milovníky masa (celkem 4 porce)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3471 kcal
Bílkoviny 212 g
Sacharidy 576 g
Tuky 37 g
Vláknina 130 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle toskánská fazolová polévka se v místě svého původu připravuje s cavolo nero, černou kapustou, ale je stejně dobrá i s naší obyčejnou kapustou nebo kadeřávkem.

Suroviny

olivový olej extra panenský 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
oloupaná a na kostičky
řapíkatý celer 1
stonek, nakrájený na kostičky
rozmarýn 1,5 ČL
lístky nasekané, plus na ozdobení
rajčatový protlak 2 PL
hustý
česnek 2 stroužky
drcený
vývar 1 l
zeleninový nebo drůbeží
scezené a propláchnuté
kapusta nebo cavolo nero, silná střední žebra odstraněná, listy nakrájené
cca 3 x 7 cm parmazánové kůrky
jablečný ocet 1,5 ČL
sůl a pepř
italské klobásky, směs vymačkaná ze střívka a vytvarovaná do kuliček
bageta
k podávání

SPOLEČNÝ ZÁKLAD

1 Na středním plameni ve velkém hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje. Přidejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a rozmarýn a za občasného míchání opékejte zhruba 6 minut, až zelenina změkne. Přidejte rajský protlak a česnek a míchejte 45 sekund, až se rozvoní. Přidejte vývar, fazole, kapustu a parmazánovou kůži. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte bublat asi 15 minut, až zelenina změkne. Vmíchejte ocet, osolte a opepřete podle chuti.

VEGETARIÁNSKÁ VERZE

2a Máte hotovo – odeberte čtvrtinu polévky pro vegetariána. Ozdobte lístky rozmarýnu a podávejte s čerstvou bagetou.

MASOVÁ VERZE

2b Zatímco se vaří polévka, připravte si masovou vložku. Rozehřejte v pánvi zbylou lžíci oleje a vložte klobásové kuličky. Zlehka osolte a opékejte ze všech stran celkem asi 10 minut, až jsou propečené (lze je připravit i v troubě předehřáté na 200 °C).

3b Kuličky přidejte do zbylých 3/4 polévky a vařte společně 5 minut. Můžete podávat s čerstvou bagetou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč