Klobásy v hořčičné omáčce s jablky

Klobásy v hořčičné omáčce s jablky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3361 kcal
Bílkoviny 136 g
Cukr 60 g
Tuky 281 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Poctivá večeře expresně. Nad očekávání dobré jídlo, které je navíc hotové raz dva.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
klobása 8 ks
hmotnost cca 500g
cibule 1 ks
střední velikost, nakrájená na klínky
jablka 2 ks
se slupkou, bez jadřinců nakrájená na osminky
rybízová zavařenina 1 PL
nebo želé
vývar kuřecí 300 ml
například z kostky
hořčice kremžská 2 PL
rozmarýn snítka
čerstvého nebo pár jehliček sušeného
sůl
pepř

1. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm asi pět minut opékejte klobásy. Pak mezi ně naklaďte cibuli a smažte, až začne všechno zlátnout. Občas promíchejte, vsypte jabl­ka, zvyšte teplotu a nechte i je chytit barvu. Míchejte opatrně, aby se jablka nerozpadla.

2. V misce nebo hrnku prošlehejte ve vývaru ry­bízovou zavařeninu a hořčici. Přilijte do pánve, přiveďte k varu a nechte pár minut prudčeji odpařit, až vznikne hustá, sirupovitá omáčka. Snižte žár, přidejte rozmarýn, případně osolte či opep­řete a asi deset minut provařte. Jezte s bramborovou kaší nebo opékanými brambory.

Dejte to k ledu
Vychladlou směs klidně i na měsíc zamrazte. Až na klobásky dostanete chuť, nechte je povolit v chlad­ničce a pak zvolna prohřejte v kastrolu.

Tip Apetitu
Jedny z nejlepších na trhu: klobásky Cippolata z hrubě mletého vepřového masa. Delvita, 6 kusů za cca 31 Kč

Obchod Apetit