Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klobásky v hořčičné omáčce s jablky
Klobásy v hořčičné omáčce s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Klobásky v hořčičné omáčce s jablky

4.3/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3361 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 60 g
Tuky 281 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivá večeře expresně. Nad očekávání dobré jídlo, které je navíc hotové raz dva.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
hmotnost cca 500g
střední velikost, nakrájená na klínky
se slupkou, bez jadřinců nakrájená na osminky
rybízová zavařenina 1 PL
nebo želé
vývar kuřecí 300 ml
případně z kostky
hořčice kremžská 2 PL
nebo hrubozrnná
rozmarýn snítka
čerstvého nebo pár jehliček sušeného
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm asi pět minut opékejte klobásy. Pak mezi ně naklaďte cibuli a smažte, až začne všechno zlátnout. Občas promíchejte, vsypte jabl­ka, zvyšte teplotu a nechte i je chytit barvu. Míchejte opatrně, aby se jablka nerozpadla.

2

V misce nebo hrnku prošlehejte ve vývaru ry­bízovou zavařeninu a hořčici. Přilijte do pánve, přiveďte k varu a nechte pár minut prudčeji odpařit, až vznikne hustá, sirupovitá omáčka. Snižte žár, přidejte rozmarýn, případně osolte či opep­řete a asi deset minut provařte. Jezte s bramborovou kaší nebo opékanými brambory.

Dejte to k ledu
Vychladlou směs klidně i na měsíc zamrazte. Až na klobásky dostanete chuť, nechte je povolit v chlad­ničce a pak zvolna prohřejte v kastrolu.

Tip Apetitu
Jedny z nejlepších na trhu: klobásky Cippolata z hrubě mletého vepřového masa. Delvita, 6 kusů za cca 31 Kč

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

02.03.2010 10:30
Dělala jsem klobásky (použila jsem mini klobasky) včera k večeři a bylo to opravdu výborné, jen byly klobásky po opékání pěkně křupavé, ale po přidání ostatních ingrediencí se křupavost vytratila, na chuti to neztratilo, ale kdyby se třeba ty klobásy vyndaly a pak nakonec vrátily zpět...každopádně s tou bramborovou kaší je to chrocht chrocht, měli jsme k tomu ještě křupavou bylinkovou bagetu, a to taky nemělo chybu. Už aby bylo léto a dalo se venku grilovat:-)
04.09.2007 15:43
Recept se nachází v č.1/06, str.10
25.01.2007 21:43
Dnes jsem to kuchtila a je to božské a vynikající!