Poctivá večeře expresně. Nad očekávání dobré jídlo, které je navíc hotové raz dva.
Suroviny
Postup
Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm asi pět minut opékejte klobásy. Pak mezi ně naklaďte cibuli a smažte, až začne všechno zlátnout. Občas promíchejte, vsypte jablka, zvyšte teplotu a nechte i je chytit barvu. Míchejte opatrně, aby se jablka nerozpadla.
V misce nebo hrnku prošlehejte ve vývaru rybízovou zavařeninu a hořčici. Přilijte do pánve, přiveďte k varu a nechte pár minut prudčeji odpařit, až vznikne hustá, sirupovitá omáčka. Snižte žár, přidejte rozmarýn, případně osolte či opepřete a asi deset minut provařte. Jezte s bramborovou kaší nebo opékanými brambory.
Dejte to k ledu
Vychladlou směs klidně i na měsíc zamrazte. Až na klobásky dostanete chuť, nechte je povolit v chladničce a pak zvolna prohřejte v kastrolu.
Tip Apetitu
Jedny z nejlepších na trhu: klobásky Cippolata z hrubě mletého vepřového masa. Delvita, 6 kusů za cca 31 Kč
Komentáře