Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovací klobásky zapečené v těstíčku
Klobásky zapečené v těštíčku
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Grilovací klobásky zapečené v těstíčku

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5452 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 81 g
Tuky 496 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máme pro vás báječné způsoby, jak naložit se zásobami klobásek – nejen za deště!

Suroviny

vejce 1 ks
mléko 150 ml
voda 150 ml
olej
na pokapání klobás
sůl
na tenká kolečka

Postup

1

SMÍCHEJTE TĚSTÍČKO
Rozpalte troubu na 200 °C. Mouku v míse trochu osolte, pak do ní rozklepněte vejce. Za stálého šlehání přilévejte polovinu mléka s vodou, až bude hmota pěkně hladká. Ještě asi dvě minuty šlehejte a pak dolijte a vmíchejte zbytek tekutiny

2

OBALTE KLOBÁSY
Každou klobásku obalte plátkem slaniny. Vložte je do pekáče, posypte kolečky cibule a pokapejte olejem. Dejte do trouby a pečte patnáct až dvacet minut, aby klobásy i cibule začaly chytat barvu.

3 ZALIJTE TĚSTÍČKEM
Pekáč vyjměte z trouby a klobásy zalijte těstíčkem. Vraťte do trouby a asi pětatřicet minut dopékejte, až těsto ztuhne a pěkně se zvedne.
Podávejte se zeleninovým salátem nebo dušenými fazolemi a grilovanými rajčaty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...