0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovací klobásky zapečené v těstíčku

Klobásky zapečené v těštíčku
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Grilovací klobásky zapečené v těstíčku

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5452 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 81 g
Tuky 496 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máme pro vás báječné způsoby, jak naložit se zásobami klobásek – nejen za deště!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 100 g
vejce 1 ks
mléko 150 ml
voda 150 ml
olej
na pokapání klobás
sůl
cibule 1 ks
na tenká kolečka

1 SMÍCHEJTE TĚSTÍČKO
Rozpalte troubu na 200 °C. Mouku v míse trochu osolte, pak do ní rozklepněte vejce. Za stálého šlehání přilévejte polovinu mléka s vodou, až bude hmota pěkně hladká. Ještě asi dvě minuty šlehejte a pak dolijte a vmíchejte zbytek tekutiny

2 OBALTE KLOBÁSY
Každou klobásku obalte plátkem slaniny. Vložte je do pekáče, posypte kolečky cibule a pokapejte olejem. Dejte do trouby a pečte patnáct až dvacet minut, aby klobásy i cibule začaly chytat barvu.

3 ZALIJTE TĚSTÍČKEM
Pekáč vyjměte z trouby a klobásy zalijte těstíčkem. Vraťte do trouby a asi pětatřicet minut dopékejte, až těsto ztuhne a pěkně se zvedne.
Podávejte se zeleninovým salátem nebo dušenými fazolemi a grilovanými rajčaty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč