Máme pro vás báječné způsoby, jak naložit se zásobami klobásek – nejen za deště!
Suroviny
Postup
SMÍCHEJTE TĚSTÍČKO
Rozpalte troubu na 200 °C. Mouku v míse trochu osolte, pak do ní rozklepněte vejce. Za stálého šlehání přilévejte polovinu mléka s vodou, až bude hmota pěkně hladká. Ještě asi dvě minuty šlehejte a pak dolijte a vmíchejte zbytek tekutiny
OBALTE KLOBÁSY
Každou klobásku obalte plátkem slaniny. Vložte je do pekáče, posypte kolečky cibule a pokapejte olejem. Dejte do trouby a pečte patnáct až dvacet minut, aby klobásy i cibule začaly chytat barvu.
3 ZALIJTE TĚSTÍČKEM
Pekáč vyjměte z trouby a klobásy zalijte těstíčkem. Vraťte do trouby a asi pětatřicet minut dopékejte, až těsto ztuhne a pěkně se zvedne.
Podávejte se zeleninovým salátem nebo dušenými fazolemi a grilovanými rajčaty.