0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovací klobásky zapečené v těstíčku

Klobásky zapečené v těštíčku
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Grilovací klobásky zapečené v těstíčku

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5452 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 81 g
Tuky 496 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máme pro vás báječné způsoby, jak naložit se zásobami klobásek – nejen za deště!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 100 g
vejce 1 ks
mléko 150 ml
voda 150 ml
anglická slanina 8 plátků
klobása grilovací 8 ks
olej
na pokapání klobás
sůl
cibule 1 ks
na tenká kolečka

1 SMÍCHEJTE TĚSTÍČKO
Rozpalte troubu na 200 °C. Mouku v míse trochu osolte, pak do ní rozklepněte vejce. Za stálého šlehání přilévejte polovinu mléka s vodou, až bude hmota pěkně hladká. Ještě asi dvě minuty šlehejte a pak dolijte a vmíchejte zbytek tekutiny

2 OBALTE KLOBÁSY
Každou klobásku obalte plátkem slaniny. Vložte je do pekáče, posypte kolečky cibule a pokapejte olejem. Dejte do trouby a pečte patnáct až dvacet minut, aby klobásy i cibule začaly chytat barvu.

3 ZALIJTE TĚSTÍČKEM
Pekáč vyjměte z trouby a klobásy zalijte těstíčkem. Vraťte do trouby a asi pětatřicet minut dopékejte, až těsto ztuhne a pěkně se zvedne.
Podávejte se zeleninovým salátem nebo dušenými fazolemi a grilovanými rajčaty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit