Daňčí klobásky s pečenou zeleninou a cibulovou omáčkou

Daňčí klobásky s pečenou zeleninou a cibulovou omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1464 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 167 g
Tuky 60 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Paulovy výrazné klobásky vzdáleně připomínají naše jelítka. Pečená zelenina se k nim dokonale hodí. 

Související recepty

Suroviny

mrkev 4 ks
očištěná a podélně rozpůlená
celer 1 ks
očištěná a nakrájená na klínky
petržel 4 ks
očištěná a podélně rozpůlená
pastinák 1 ks
očištěný a na klínky
olivový olej 4 PL
8 ks
dančí klobásky
Na omáčku
cibule 3 ks
tymián hrst
čerstvý
třtinový cukr 1 PL
vývar hovězí 500 ml
silný
sůl a pepř
čerstvě mletý
chilli sušené špetka

1 Na omáčku oloupejte cibule, rozřízněte je napůl a zprudka opečte na pánvi skoro dočerna. Potom je přendejte do pekáčku, přidejte tymián a cukr a pomalu je pečte asi 3 hodiny při 160°C. Cibuli přesuňte do hrnce, přilijte vývar a vše rozmixujte (vývarem můžete i vypláchnout pekáček, aby nic nepřišlo nazmar). Nechte svařit na zhruba 2/3 původního objemu a osolte a opepřete.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Zeleninu dejte do pekáčku, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Do pekáčku přidejte klobásky a dejte péct na 35–40 minut. Podávejte s cibulovou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit