0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Daňčí klobásky s pečenou zeleninou a cibulovou omáčkou

Daňčí klobásky s pečenou zeleninou a cibulovou omáčkou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1464 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 167 g
Tuky 60 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Paulovy výrazné klobásky vzdáleně připomínají naše jelítka. Pečená zelenina se k nim dokonale hodí. 

Suroviny

mrkev 4 ks
očištěná a podélně rozpůlená
celer 1 ks
očištěná a nakrájená na klínky
petržel 4 ks
očištěná a podélně rozpůlená
pastinák 1 ks
očištěný a na klínky
olivový olej 4 PL
8 ks
dančí klobásky
Na omáčku
cibule 3 ks
tymián hrst
čerstvý
třtinový cukr 1 PL
vývar hovězí 500 ml
silný
sůl a pepř
čerstvě mletý
chilli sušené špetka

1 Na omáčku oloupejte cibule, rozřízněte je napůl a zprudka opečte na pánvi skoro dočerna. Potom je přendejte do pekáčku, přidejte tymián a cukr a pomalu je pečte asi 3 hodiny při 160°C. Cibuli přesuňte do hrnce, přilijte vývar a vše rozmixujte (vývarem můžete i vypláchnout pekáček, aby nic nepřišlo nazmar). Nechte svařit na zhruba 2/3 původního objemu a osolte a opepřete.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Zeleninu dejte do pekáčku, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Do pekáčku přidejte klobásky a dejte péct na 35–40 minut. Podávejte s cibulovou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit