Paulovy výrazné klobásky vzdáleně připomínají naše jelítka. Pečená zelenina se k nim dokonale hodí.
Suroviny
mrkev
4
ks
očištěná a podélně rozpůlená
celer
½
ks
menší bulvy, očištěné a nakrájená na klínky
petržel
4
ks
očištěná a podélně rozpůlená
pastinák
1
ks
očištěný a na klínky
olivový olej
4
PL
8
ks
dančí klobásky
Na omáčku
cibule
3
ks
tymián
hrst
čerstvý
třtinový cukr
1
PL
vývar hovězí
500
ml
silný
sůl a pepř
čerstvě mletý
chilli sušené
špetka
Postup
1
Na omáčku oloupejte cibule, rozřízněte je napůl a zprudka opečte na pánvi skoro dočerna. Potom je přendejte do pekáčku, přidejte tymián a cukr a pomalu je pečte asi 3 hodiny při 160°C. Cibuli přesuňte do hrnce, přilijte vývar a vše rozmixujte (vývarem můžete i vypláchnout pekáček, aby nic nepřišlo nazmar). Nechte svařit na zhruba 2/3 původního objemu a osolte a opepřete.
2
Troubu předehřejte na 180°C. Zeleninu dejte do pekáčku, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Do pekáčku přidejte klobásky a dejte péct na 35–40 minut. Podávejte s cibulovou omáčkou.