0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Klobásky ve slanině s šalotkovou bramborovou kaší

Klobásky ve slanině s šalotkovou bramborovou kaší

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 26270 kcal
Bílkoviny 821 g
Sacharidy 264 g
Tuky 2429 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladko-pikantní glazura z javorového sirupu a hořčice je prostě nejlepší! Při focení zmizely tyhle klobásky obtočené slaninkou jako první. 

Suroviny

miniklobásky (např. bavorské)
olivový olej
na pokapání
javorový sirup 2 PL
viz Něco navíc
hořčice hrubozrnná 2 PL
Na kaši
máslo 170 g
na vymazání
brambory 1 kg
moučné, oloupané, nakrájené na kostky
rostlinný olej
na smažení
šalotka 450 g
na tenká kolečka
čerstvý – např. lučina
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 190°C. Klobásky obtočte slaninou a rozložte je do pekáčku. Pokapejte lžící oleje a pečte 10 minut. Přimíchejte javorový sirup a hořčici a obraťte klobásky, aby se obalily ve směsi. Pečte dalších 10 minut dohněda, občas obraťte.

2 Na kaši vymažte máslem zapékací nádobu o objemu cca 3,5 litru. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. V pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje po dávkách opékejte šalotku dočervena. Vyberte ji včas (ať se nespálí) děrovanou sběračkou a nechte okapat na papírových utěrkách. Slijte brambory a vraťte je na oheň vysušit. Vypněte, přidejte 100g másla, smetanový sýr, smetanu, osolte, opepřete a rozšťouchejte na kaši. Troubu ztlumte na 175°C.

3 Tři čtvrtiny šalotky dejte na dno zapékací nádoby, na to navršte kaši, poklaďte zbylým máslem a zapékejte 25–30 minut. Posypte zbylou šalotkou a podávejte s klobáskami.

NĚCO NAVÍC
Javorový sirup lze nahradit medem. Bramborovou kaši můžete připravit den předem až do bodu těsně před zapékáním; pak zakryjte a dejte do chladničky. Před podáváním poklaďte kousky másla a zapékejte zhruba hodinu. Naopak pokud kaši připravujete těsně před podáváním, není třeba ji zapékat, nicméně zapékáním se chuť šalotky pěkně propojí s chutí brambor.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč