Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Neobvyklé recepty s chilli, které si zamilujete

Jaký recept se vám vybaví, když se řekne chilli? Někdo si možná vzpomene na pekelně ostré chilli con carne, jinému vyhrknou slzy do očí při pomyšlení na pálivá kuřecí křídla. Co kdybychom vám ale řekli, že nám nedá spát čokoládová pěna s chilli nebo plátek chleba s tenkou vrstvou másla a silnou vrstvou chilli džemu?

5 důvodů, proč si dopřát chilli

V české kuchyni nejsou tak hojně používány jako například v té thajské, přesto se ale vyplatí je do jídelníčku zakomponovat. Mají spoustu zdravotních benefitů, vytváří hormony štěstí a fungují jako prevence proti různým nemocem. Papričky dodají pokrmu samozřejmě pikantnost, barvu a podpoří další chutě.

Jak správně pracovat s chilli papričkami?

Každý z vás už jistě někdy zažil nežádoucí pálivost v oblasti rukou nebo dokonce očí při práci s chilli papričkami. Dá se však nepříjemnému pálení zamezit nebo dokonce předcházet? Podívejte se na naše tipy a nechte vyniknout pálivost chilli tam, kde je to žádoucí – ve vašem oblíbeném pokrmu. Poradíme vám také, jak zachránit příliš ostré jídlo nebo jak uhasit žár v ústech způsobený pálivostí chilli.

Ovčí a kozí sýry: delikatesa na tisíce způsobů

Většina z nás si často pochutnává na sýrech z kravského mléka, ale i ovčí a kozí mají své nezanedbatelné výhody. Vynikají specifickou vůní i chutí, jsou vhodné pro ty, kteří trpí intolerancí laktózy, a mají dokonce i spoustu zdravotních benefitů. Proč je tedy nevyzkoušet? Na výběr máte nespočet druhů. Je libo například sýr obalovaný v popelu nebo vyhlášené italské pecorino?

Fondue: sýrové nebe

Představte si lahodný sýr v jedné z jeho nejlepších podob – jemné sýrové omáčce rozpouštějící se na jazyku. Fondue dává jídlu nový rozměr. Vybírejte z oblíbených sýrů a připravte si nevšední večeři dle své chuti. Sýrové fondue si nejlépe vychutnáte s rodinou či přáteli, patří totiž ke společenským pokrmům, u kterých zažijete spoustu zábavy.

Jakou svačinku si přibalit na výlet do zimní přírody?

Hory, pohoří i lesy pokryla sněhobílá přikrývka. Po celotýdenním pobytu doma chceme alespoň na jeden den vyrazit za čerstvým vzduchem a nasněženým prašanem. Zapomenout bychom však neměli na vydatnou svačinku, která nám při teplotě pod nulou nenamrzne, zasytí žaludek vyhladovělého výletníka a dodá mu dostatek energie.

Jak na domácí sushi?

Za výborným sushi nemusíte cestovat do Japonska ani do vyhlášených sushi restaurací v Česku. Pokud si k ruce vezmete správné pomůcky, nakoupíte kvalitní suroviny a budete bod po bodu následovat recept, pak i v domácích podmínkách vytvoříte sushi hodné japonského mistra.

Hermelín v kuchyni: 5 jídel, na kterých si královsky pochutnáte

Hermelín má v české kuchyni své nezastupitelné místo – vždyť do ní patří už bezmála sto let. Milovníkům českých sýrů se ale jen tak neomrzí. Z hermelínu totiž připravíte výtečné teplé i studené speciality, stačí si jen vybrat. Máme pro vás pětici oblíbených receptů, s nimiž u velkých i malých strávníků spolehlivě zabodujete.

Český sýr: delikatesa světové chuti

Když se řekne sýr, mnoho lidí si představí sýrové velmoci jako je Itálie, Francie nebo třeba Holandsko. Málokdo však ví, že tradice výroby sýrů se v Čechách dochovala a stále se zdokonaluje již celá staletí. Čerstvé sýry jsou pro české mlékárny hračka, ale nebojíme se ani zralých či šlechtěných plísňových sýrů.

Raclette: objevte kouzlo tavených švýcarských sýrů

Raclette patří k tradičním pokrmům švýcarské kuchyně. Můžete ho kombinovat s různými přílohami a pokaždé si výtečně pochutnáte. Jak si tahle sýrová pochoutka získala přízeň gurmánů po celé Evropě? Prozradíme vám, jaká byla historie raclette – a jak si tenhle lahodný sýr připravit doma.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Tipy a triky