Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Anglická snídaně: Odkud se vzala proslulá Full English Breakfast?

Kalorická bomba. Tak by se dala popsat pravá anglická snídaně, na níž nedají v Británii dopustit. Jak vlastně tahle receptura vznikla? A kde podávají k snídani bramboráčky, nebo dokonce mořské řasy?

Rostlinná mléka a jak na ně – díl 1.

Čím dál tím více lidí zjišťuje, že jsou intolerantní na mléčnou laktózu. Některým kravské mléko nechutná, či jej pro svůj veganský způsob života úmyslně vynechávají. Jaké jsou alternativy mléka a mléčných výrobků a co všechno obsahují? Pojďme se jim podívat na (ne)mléčný zoubek.

Chia pudink: Lahodná pochoutka, kterou připravíte za pár minut

Chia semínka, mléko a ovoce. Tři komponenty, ze kterých vytvoříte jednoduchý, a přitom chutný dezert nebo snídani. V ideálním případě si chia pudink připravte už večer a ráno ho pouze vyndejte z lednice a servírujte.

Jak na dokonalé croissanty

Málokdo by neznal tuto nadýchanou francouzskou lahůdku, kterou můžete v mnoha chuťových podobách zakoupit skoro v každé české pekárně. Kdo se však pustil do domácí výroby croissantů, ví, že si toto pečivo žádá svůj čas i trpělivost. Nenechte se zastavit obavami a podívejte se s námi na několik užitečných tipů, jak připravit dokonalé croissanty snadno a efektně. Zároveň se dozvíte, kde v Praze posnídáte ten nejlepší čerstvý máslový croissant.

Multifunkční ovesné vločky – co všechno si z nich můžete připravit?

Ovesné vločky patří mezi oblíbenou surovinu zejména pro přípravu snídaní. Není divu, mají totiž skvělé nutriční složení a jsou perfektním zdrojem energie i živin. Poradíme vám, co všechno si z ovesných vloček můžete připravit tak, abyste je mohli zařadit nejen do snídaně, ale třeba i svačiny, víkendového mlsání nebo hlavního jídla.

Jednoduchý trik, jak správně upravovat ořechy a semínka

Ořechy a semínka jsou nositelem života a zásobárnou živin pro novou rostlinu. Jsou doslova nabitá cennými látkami, i přesto nám jejich pojídání může ublížit. Naučte se jednoduchý trik, který vám nezabere víc než 1 minutu času. Suché plody se díky němu oživí a zvýší svou stravitelnost.

5+1 dobrých důvodů, proč kupovat BIO vejce

Vajíčka patří mezi běžné potraviny v naší kuchyni. A za každým z nich stojí (nebo spíš sedí) jedna slepice. Jenže na první pohled mezi nimi není žádný rozdíl. Proč jsou tedy BIO vejce stále populárnější? Čím se od těch klasických liší?

Chystej večer, snídej ráno – 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit.

7 tipů, jak připravit dokonalou omeletu

Hledáte recept na vydatnou snídani, kterou zvládnete během chvilky? Vsaďte na osvědčenou klasiku – vaječnou omeletu. Na přípravu vám postačí pár minut, a navíc dodá vašim svalům důležité bílkoviny. Víte, jak si připravit omeletu, za kterou by se nemusel stydět ani ostřílený šéfkuchař? Vyzkoušejte našich pět rad a zaručeně si pochutnáte.

5x jablka a listové těsto

Nejspíš nebudeme ani trochu přehánět, pokud jablečný štrúdl označíme za jeden z nejoblíbenějších dezertů. Stejně jako bábovka patří ke stálicím nedělních odpolední. A není divu, šťavnatá jabka a máslové listové těsto tvoří dokonale harmonický pár. Byl by až hřích, tuhle osvědčenou kombinaci nevyužít i dalšími lahodnými způsoby. Představujeme neodolatelné rohlíčky, šátečky, řezy a koláč!

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Tipy a triky