Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Prověřte své znalosti a zjistěte, jak dobře znáte české hospodské klasiky

Kynuté knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí schované ve známých chutích. Pojďte si v našem kvízu vyzkoušet, nakolik znáte klasiky českých hospod!

Hospodská jídla, restaurační klasiky nebo hospodské hotovky vzbuzují v mnoha lidech zvláštní rozpolcenost. Na jedné straně nostalgii, touhu po bezpečně známém a kulturně blízkém prožitku, na té druhé pak obavu z náhražek a nedůvěru. V každém z nich je však kus dobra, jako jsou použití lokálních surovin surovin, zužitkování zbytků a snaha přizpůsobit je chuťovým preferencím českých jazýčků.

Česká hospodská jídla sice nejsou zrovna v žebříčku nejlehčích jídel moderní gastronomie, ale rozhodně je ze svého jídelníčku nemusíte vyškrnout. Pokud je nebudete jíst každý den, svět se nezboří! I u české kuchyně platí všeho s mírou. 

Vaření s chutí nostalgie

Chuťový zážitek z hospodského jídla, připraveného z těch nejlepších surovin, poctivě a s láskou, probudí v každém strávníkovi záchvěv nostalgie. Nevěříte? Uvařte je své rodině k obědu a uvidíte sami! Vyzkoušejte s námi náš kvíz, ve kterém si můžete prověřit své znalosti českých hotovek!

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam
Autor: Apetit

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...