Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Segedínský guláš

Den uleželý je nejlepší!

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
41 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Dušení 1:00
Maso Česká

Ingredience

    • 800 g vepřové plece, nakrájené na kostky 3x3 cm
    • 3 lžíce sádla
    • 4 cibule, nakrájené najemno
    • 1 lžička drceného kmínu
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 400 g kysaného bílého zelí, vymačkaného a pokrájeného (nálev si ponechte)
    • 2 lžíce sladké (případně i pálivé) mleté papriky
    • 4 bobkové listy
    • 1,2 l hovězího vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200 ml smetany ke šlehání (minimálně 31%) 
    • 4 lžíce zakysané smetany

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte sádlo a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova a pak přisypte drcený kmín. Přidejte maso a orestujte ho tak, aby se zatáhlo. Přidejte česnek, osolte, zaprašte moukou a zhruba minutu restujte. 

2 Maso posypte paprikou a krátce ji opečte. Zalijte polovinou vývaru, přidejte bobkové listy a na mírném ohni duste pod pokličkou do poloměkka, zhruba 30 minut. Poté přidejte zelí, přilijte zbylý vývar a trochu nálevu ze zelí. Za občasného míchání duste pod pokličkou cca další půlhodinu, dokud maso není měkké. 

3 Vmíchejte smetanu pro zjemnění a na mírném ohni provařte zhruba 5 minut, aby se chutě spojily.

4 Dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené lžící zakysané smetany a s houskovým knedlíkem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Moravský vrabec se špenátem

Bleskové houskové knedlíky

Brambory a zelí, živobytí celý

Přidat komentář