Den uleželý je nejlepší! Segedínský guláš je klasika, která potěší všechny milovníky kysaného zelí. Příloha je na vás, je vynikající s knedlíkem, ale pochutnáte si na něm i s čerstvým křupavým chlebem.
Suroviny
Postup
V hrnci na rozpáleném sádle osmahněte najemno nakrájenou cibulku dozlatova. Pak přisypte drcený kmín.
Přidejte na kostky pokrájené maso a orestujte ho, aby se zatáhlo.
Přidejte prolisovaný česnek, osolte, zaprašte moukou a zhruba minutu restujte.
Maso posypte paprikou a krátce ji opečte, aby se rozvoněla.
Zalijte polovinou vývaru, přidejte bobkové listy a na mírném ohni duste pod pokličkou zhruba 30 minut do poloměkka. Pak přidejte pokrájené zelí s trochou šťávy a zbylý vývar. Za občasného míchání duste, až je maso měkké.
Vmíchejte smetanu pro zjemnění a na mírném ohni provařte zhruba 5 minut, aby se chutě spojily. Osolte a opepřete. Podávejte ozdobené lžící zakysané smetany a s houskovým knedlíkem.
Komentáře
In reply to V surovinách není uvedena… by vhanus
Dobrý den, pane Hanuši,
děkujeme za upozornění. Paprika v surovinách byla, ale nebyla uvedena tučně, takže se tam, chudák, úplně ztratila. Vše už by mělo být nyní v pořádku. A děkujeme za tip na nové koření, příště vyzkoušíme.
Ještě jednou moc děkujeme a přejeme krásné svátky,
redakce Apetitu