Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5567 kcal
Bílkoviny 245 g
Sacharidy 434 g
Tuky 299 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Den uleželý je nejlepší!

Suroviny

vepřová plec 800 g
na kostky 3x3 cm
sádlo 3 PL
cibule 4 ks
najemno
kmín 1 ČL
česnek 4 stroužek
drcené
mouka pšeničná hladká 2 PL
zelí kysané bílé 400 g
vymačkané, pokrájené, nálev si ponechte
2 PL
sladká mletá paprika lze nahradit i pálivou
bobkový list 4 ks
vývar hovězí 1.2 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání 200 ml
minimálně 31%
zakysaná smetana 4 PL

1 V hrnci rozehřejte sádlo a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova a pak přisypte drcený kmín. Přidejte maso a orestujte ho tak, aby se zatáhlo. Přidejte česnek, osolte, zaprašte moukou a zhruba minutu restujte. 

2 Maso posypte paprikou a krátce ji opečte. Zalijte polovinou vývaru, přidejte bobkové listy a na mírném ohni duste pod pokličkou do poloměkka, zhruba 30 minut. Poté přidejte zelí, přilijte zbylý vývar a trochu nálevu ze zelí. Za občasného míchání duste pod pokličkou cca další půlhodinu, dokud maso není měkké. 

3 Vmíchejte smetanu pro zjemnění a na mírném ohni provařte zhruba 5 minut, aby se chutě spojily.

4 Dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené lžící zakysané smetany a s houskovým knedlíkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit