Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tradiční segedínský guláš
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 226
Do 90 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5685 kcal
Bílkoviny 249 g
Sacharidy 450 g
Tuky 303 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Den uleželý je nejlepší! Segedínský guláš je klasika, která potěší všechny milovníky kysaného zelí. Příloha je na vás, je vynikající s knedlíkem, ale pochutnáte si na něm i s čerstvým křupavým chlebem.

Související recepty

Suroviny

kmín 1 ČL
drcený
česnek 4 stroužky
sůl
vývar hovězí 1,2 l
zelí kysané bílé 400 g
pepř
čerstvě mletý
k podávání
k podávání

Postup

1

V hrnci na rozpáleném sádle osmahněte najemno nakrájenou cibulku dozlatova. Pak přisypte drcený kmín.

2

Přidejte na kostky pokrájené maso a orestujte ho, aby se zatáhlo. 

3

Přidejte prolisovaný česnek, osolte, zaprašte moukou a zhruba minutu restujte.

4

Maso posypte paprikou a krátce ji opečte, aby se rozvoněla. 

5

Zalijte polovinou vývaru, přidejte bobkové listy a na mírném ohni duste pod pokličkou zhruba 30 minut do poloměkka. Pak přidejte pokrájené zelí s trochou šťávy a zbylý vývar. Za občasného míchání duste, až je maso měkké.

6

Vmíchejte smetanu pro zjemnění a na mírném ohni provařte zhruba 5 minut, aby se chutě spojily. Osolte a opepřete. Podávejte ozdobené lžící zakysané smetany a s houskovým knedlíkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

03.12.2021 20:10
V surovinách není uvedena mletá sladká paprika, ale v postupu ano. Dal jsem PL lžíci a přidal 6 kuliček nového koření.
14.12.2021 09:29

Dobrý den, pane Hanuši,
děkujeme za upozornění. Paprika v surovinách byla, ale nebyla uvedena tučně, takže se tam, chudák, úplně ztratila. Vše už by mělo být nyní v pořádku. A děkujeme za tip na nové koření, příště vyzkoušíme.

Ještě jednou moc děkujeme a přejeme krásné svátky,
redakce Apetitu

Apetit magazín