Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohlreichův cukrář Daniele Combi: Je to přísný šéf, ale ví, co chce. V českých cukrárnách mi často nechutná laskonka, říká

2. 3. 2024
Café Imperial Dolce
Se souhlasem Daniela Combiho, Café Imperial Dolce
Café Imperial Dolce Café Imperial Dolce Café Imperial Dolce Dalších
9 fotek

Daniele Combi je šéfcukrářem Cafe Imperiál a online cukrárny Cafe Imperiál Dolce, kterou na konci roku 2023 spustil Zdeněk Pohlreich. Daniele se do Česka přestěhoval z rodné Itálie před dvaceti lety, a Itala v sobě nezapře. Jeho nejoblíbenějším dezertem je panettone.  

Že bude cukrařina jeho životní cestou, zjistil Daniele už ve 14 letech. Tehdy pomáhal o prázdninách v Itálii svému strýci v rodinném podniku. ‚Ostatní děti hrály fotbal a já jsem pracoval,‘ říká s úsměvem. Dnes patří mezi nejvýraznější osobnosti naší cukrářské scény.

Rád pracuje s lokálními surovinami, které povznáší na světovou úrověň. Mezi jeho oblíbené suroviny patří například švestky, mák a zakysaná smetana. Dezert složený právě z této trojice připravil v poslední řadě pořadu MasterChef.  

Daniela Combiho jsme potkali mohli potkat spolu se Zdeňkem Pohlreichem na Zimním Apetit pikniku, kde o otevření nového podniku promluvili na pódiu.

Jaký je pan Pohlreich šéf?  
Je to přísný šéf, ale zároveň ví, co chce. Rozhodně nechodí dlouho kolem horké kaše a řekne narovinu, co se mu líbí a co ne, a to je pro mě hodně důležité. Mám k němu velký respekt, je to člověk, který toho hodně dokázal. Lidi si možná neuvědomují, že toho musel při cestě za úspěchem hodně obětovat.  

Jaký je podle vás nejhorší český zákusek?
Těžko říct, jaký je opravdu nejhorší, vždycky záleží, jak se udělá. Třeba laskonka v českých cukrárnách často postrádá výrazné chutě. Já jsem ji například nedávno upekl s čokoládovo-lískooříškovým krémem a byla opravdu skvělá. Je potřeba, aby zákusky nebyly chuťově mdlé. Hodně lidí třeba nadává na pučový řez, ale ten mi taky nevadí, když v něm nejsou umělá barviva.  

Kdy jste naposledy něco pokazil?  
Hodně pracuji s italským kváskem lievito madre, který se používá na bílé lehké nebo sladké pečivo. Jeho hodnoty a výkonnost nebyly ze začátku ideální a docela jsem se trápil, než jsem přišel, jak na to.

Co je váš nejoblíbenější zákusek?
V poslední době jsem si oblíbil panettone, což je taková italská vánočka. Těsto na něj je velmi složité a základem je právě zmiňovaný kvásek lievito madre.

Sdílet článek

    • Hebe Cosmetics Glowing Body Lotion rozjasňující tělový balzám, 150 ml
    • 125 Kč 179 Kč
    • -30 %
    • Koupit
    • Mobilní klimatizace ETA Freezy 1578 90000
    • 6399 Kč 7999 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Ochlazovač vzduchu ETA Frost 2568 90000
    • 1759 Kč 2199 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Gril Rohnson R-250
    • 1279 Kč 1599 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Gril ETA Vital 1162 90000
    • 1039 Kč 1299 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Gril Rohnson R-2114
    • 559 Kč 699 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Pákový kávovar SAGE BES875BSS
    • 12472 Kč 15590 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Mobilní klimatizace ETA Fresco 0578 90000
    • 5599 Kč 6999 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Nacomi Next Level vitamín c 15% 30 ml
    • 139 Kč 199 Kč
    • -30 %
    • Koupit
    • Resibo Sun Resibo Sun lehký krém na obličej a tělo SPF50
    • 249 Kč 360 Kč
    • -30 %
    • Koupit
    • Ventilátor sloupový Rohnson R-8110 EcoFlow
    • 2399 Kč 2999 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Zmrzlinovač Ariete Party Time Ice Cream ART 643
    • 1199 Kč 1599 Kč
    • -25 %
    • Koupit
    • Bielenda SupremeLab ochranný hydratační a vyživující elixír s komplexem NMF, 50 ml
    • 328 Kč 469 Kč
    • -30 %
    • Koupit
    • Apis PICK’N’MIX termoregulační sprej na vlasy SPF15, 150 ml
    • 230 Kč 329 Kč
    • -30 %
    • Koupit

Související články