Tuhle přehlídku sedmi druhů si zamilujete. Vaše trouba může v klidu odpočívat, protože tyto recepty ji zkrátka nepotřebují.
Nepečené tipy & triky
- ARAŠÍDY bývají obzvlášť ve vánoční době k dostání pražené neloupané, a tedy nesolené. Pokud je neseženete, odrolte viditelnou sůl a v cukroví si vychutnejte sladko-slaný kontrast. Příjemně vás překvapí!
- K CUKRU Pokud vám na první pohled připadá některé cukroví příliš sladké, můžete ho osladit i méně. Pamatujte však na to, že cukr je přírodní konzervační látka, která funguje pouze ve vyšších koncentracích, takže méně sladké cukroví je i méně trvanlivé.
- TRVANLIVOST Kromě druhů, které lze mrazit, nebo jsou extrémně sladké, je nepečené cukroví určeno k rychlejší spotřebě.
- ČOKOLÁDU prohřívejte v ohnivzdorné misce nad rendlíkem s vařící vodou. Když rozpouštíte čokoládu se smetanou či máslem, stačí postavit rendlík na střední plamen a důkladně míchat dohladka (podívejte se na videonávod). Čokoláda se dá rozpouštět i v mikrovlnce – asi minutu na 850 W. Pokud čokoládu přehřejete, bude mastná a hrudkovitá. Náprava: po lžících přilévejte horkou vodu a důkladně míchejte.