Vosí hnízda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5 / 5. Počet hodnocení: 403
Do hodiny Snadné Na 30–36 hnízd

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3592 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 260 g
Tuky 237 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vánoční klasika, která nikdy nezklame.

Suroviny

piškoty 1 bal
240g balíček
moučkový cukr 150 g
máslo 60 g
bílek 1 ks
kakao holandského typu 1 PL
rum 2 PL
tuzemský + navíc na piškoty
vlašské ořechy 30 g
mleté, 20–30 g
krystalový cukr
na obalování a vysypávání
Na krém
máslo 120 g
rum 2 PL
tuzemský
vanilkový cukr 2 PL
žloutek 2 ks

VIDEORECEPT:

VIDEO: Vosí hnízda

VIDEO: Vosí hnízda

Více

Postup

1

Dejte si stranou 30–36 piškotů. Dalších 100g (nebo více, podle chuti) piškotů umelte.

2

Přidejte k nim cukr, máslo, bílek, kakao, rum a vlašské ořechy a zpracujte na stejnorodou hmotu. Rozdělte ji na 30–36 kuliček a ty důkladně obalte v cukru.

3

Suroviny na krém utřete dohladka.

4

Na tác dejte piškoty a na každý opatrně kápněte rum.

5

Tvořítko vysypte krystalovým cukrem a vtlačte do něj kuličku hmoty. Držadlem vařečky do něj udělejte důlek a dejte trochu náplně. Uzavřete piškotem, přimáčkněte a pak vosím hnízdem klepněte o prkénko nebo otevřete formičku. Stejným způsobem připravte zbývající hnízda.

Tip
Bojíte-li se, aby hnízda do Vánoc nezmizela, schovejte je do mrazáku, tam je rodina určitě hledat nebude.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit