Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vosí hnízda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 691
Do 90 minut Snadné Na 30–36 hnízd

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3523 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 259 g
Tuky 231 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vosí hnízda, nebo také včelí úly jsou tradiční vánoční cukroví, které na svátečním stole rozhodně nesmí chybět. Nejlepší recepty se sice dědí po generace, ale zkuste letos vyzkoušet ty naše, jsou obalené v krystalovém cukru a náplň je doslova famózní. Tento jednoduchý recept na vosí hnízda rozhodně patří mezi nepečené cukroví, které zvládnete připravit na poslední chvíli.

 

Suroviny

240g balíček
rum 2 PL
tuzemský + navíc na piškoty
až 30 g, mleté
krystalový cukr
na obalování a vysypávání
Na krém
máslo 120 g
rum 2 PL
tuzemský

Postup

1

Dejte si stranou 30–36 piškotů. Dalších 100 g (nebo více, podle chuti) piškotů umelte.

2

Přidejte k nim cukr, máslo, bílek, kakao, rum a vlašské ořechy a zpracujte na stejnorodou hmotu. Rozdělte ji na 30–36 kuliček a ty důkladně obalte v cukru.

3

Suroviny na krém utřete dohladka.

4

Na tác dejte piškoty a na každý opatrně kápněte rum.

5

Tvořítko vysypte krystalovým cukrem a vtlačte do něj kuličku hmoty. Držadlem vařečky do něj udělejte důlek a dejte trochu náplně. Uzavřete piškotem, přimáčkněte a pak vosím hnízdem klepněte o prkénko nebo otevřete formičku. Stejným způsobem připravte zbývající hnízda.

Tip
Bojíte-li se, aby hnízda do Vánoc nezmizela, schovejte je do mrazáku, tam je rodina určitě hledat nebude.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...