Čokoládová tlačenka je oblíbené nepečené cukroví pro svojí černobílou mozaiku, která zdobí nejeden vánoční stůl. Toto jednoduché čokoládové cukroví z piškotů stihnete připravit i na poslední chvíli a věřte, že ač je sladká tlačenka jen z pár ingrediencí a téměř bez práce, ostudu mezi vánočním cukrovím vám neudělá.
Suroviny
máslo
250
g
vejce
1
ks
piškoty
300
g
na kousky
moučkový cukr
170
g
rum
3
PL
tuzemský
vlašské ořechy
1
hrst
nasekané
kokos
1
hrst
strouhaný, na obalení
Postup
1
Máslo rozpusťte na mírném ohni. Přidejte ostatní přísady a promíchejte. Z hmoty vytvarujte válec a obalte v kokosu. Zabalte do potravinové fólie a dejte uležet do lednice přes noc. Krájejte na plátky zhruba 1 cm široké.
Něco navíc:
Pokud nemáte důvěru k syrovému vejci, můžete jej nahradit dvěma lžícemi Salka. Hotové čokoládové tlačenky s vejcem vyndejte z lednice vždy jen tolik, kolik sníte.