0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládová tlačenka

Čokoládová tlačenka

3.4 / 5. Počet hodnocení: 43
Na 2 štangle

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3166 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 175 g
Tuky 249 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Oblíbené nepečené cukroví svojí černobílou mozaikou zdobí nejeden vánoční stůl.

Suroviny

máslo 250 g
lze nahradit Herou
vejce 1 ks
300 g
pišoty nahrubo
moučkový cukr 170 g
rum 3 PL
tmavý
kakao 2 PL
holandského typu
vlašské ořechy 1 hrst
nasekané
kokos 1 hrst
strouhaný, na obalení

Tuk rozpusťte na mírném plameni. Sejměte z ohně a pak přidejte ostatní přísady. Z hmoty vyválejte válec a obalte ho v kokosu. Zabalte do fólie a dejte do druhého dne chladit. Krájejte na plátky.

Něco navíc:
Pokud nemáte důvěru k syrovému vejci, můžete jej nahradit dvěma lžícemi salka. Hotové tlačenky s vejcem vyndavejte z chladu jen tolik, kolik sníte.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit