Čokoládová tlačenka je oblíbené nepečené cukroví pro svojí černobílou mozaiku, která zdobí nejeden vánoční stůl. Toto jednoduché čokoládové cukroví z piškotů stihnete připravit i na poslední chvíli a věřte, že ač je sladká tlačenka jen z pár ingrediencí a téměř bez práce, ostudu mezi vánočním cukrovím vám neudělá.
Suroviny
máslo
250
g
lze nahradit Herou
vejce
1
ks
piškoty
300
g
nahrubo
moučkový cukr
170
g
rum
3
PL
tuzemský
vlašské ořechy
1
hrst
nasekané
kokos
1
hrst
strouhaný, na obalení
Postup
1
Tuk rozpusťte na mírném plameni. Sejměte z ohně a pak přidejte ostatní přísady. Z hmoty vyválejte válec a obalte ho v kokosu. Zabalte do fólie a dejte do druhého dne chladit. Krájejte na plátky.
Něco navíc:
Pokud nemáte důvěru k syrovému vejci, můžete jej nahradit dvěma lžícemi salka. Hotové čokoládové tlačenky s vejcem vyndavejte z chladu jen tolik, kolik sníte.