Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová tlačenka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 102
Do 15 minut Velmi snadné Na 2 štangle

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4327 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 399 g
Tuky 260 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládová tlačenka je oblíbené nepečené cukroví pro svojí černobílou mozaiku, která zdobí nejeden vánoční stůl. Toto jednoduché čokoládové cukroví z piškotů stihnete připravit i na poslední chvíli a věřte, že ač je sladká tlačenka jen z pár ingrediencí a téměř bez práce, ostudu mezi vánočním cukrovím vám neudělá.

Související recepty

Suroviny

máslo 250 g
vejce 1 ks
na kousky
rum 3 PL
tuzemský
nasekané
kokos 1 hrst
strouhaný, na obalení

Postup

1

Máslo rozpusťte na mírném ohni. Přidejte ostatní přísady a promíchejte. Z hmoty vytvarujte válec a obalte v kokosu. Zabalte do potravinové fólie a dejte uležet do lednice přes noc. Krájejte na plátky zhruba 1 cm široké.

Něco navíc:
Pokud nemáte důvěru k syrovému vejci, můžete jej nahradit dvěma lžícemi Salka. Hotové čokoládové tlačenky s vejcem vyndejte z lednice vždy jen tolik, kolik sníte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...