Do hodiny
Snadné
Vánoce už klepou na dveře a vy jste nestihli upéct žádné cukroví? Nebo vám v tu nejméně vhodnou chvíli vypověděla službu trouba? Nevadí! Máme pro vás hned 29 nápadů na nepečené cukroví, kterým zaručeně zabodujete!
Některé vánoční cukroví je nutné péct v dostatečném předstihu, aby se stihlo takzvaně rozležet, zkřehlo nebo změklo. Naopak nepečené druhy je nejlepší připravovat na poslední chvíli. Dlouhodobé skladování nepečenému cukroví neprospívá, a navíc hrozí, že by pro svou lahodnou chuť do Štědrého dne nevydrželo!
Neboli včelí úly nesmí chybět na žádné vánoční etažérce. Přestože není vůbec jasné odkud pochází, v našich receptářích se zabydlely. Tyto kakaové kužely plněné likérovým krémem na piškotu nebo lineckém kolečku se v posledních letech dočkaly řady obměn.
Záleží na formičce, kterou jste si vybrali. Hůř se úly vyndávají z těch, které jsou vcelku. V takovém případě je nutné s hranou naplněné formičky několikrát bouchnout, aby cukroví vypadlo. S rozevírací formičkou se pracuje lépe, i přesto zde hrozí, že při rozevírání se může úl roztrhnout na dvě půlky.
U nás je známe pod českým názvem čokoládové lanýže. Tyto nepravidelné hrudky jsou jemné a plné čokoládové chuti.
Svůj název získaly opravdu podle vzácné houby. Až budete hrudky tvořit, nesnažte se dělat z nich pravidelné kuličky. Tvar má být nedokonalý, aby co nejvíce připomínal opravdové lanýže!
Přesto, že na řezu vypadá jako skutečná zabijačková pochoutka, nenechte se odradit. Kombinace piškotu, kakaa a rumu je skutečně neodolatelná. V případě, že byste chtěli vyzkoušet bezlepkovou variantu, vyměňte klasické piškoty za kukuřičné.
Tyto kuličky můžete vytvořit ze všeho, co máte zrovna po ruce. Ať už vám zbyl moučkový cukr z obalování vanilkových rohlíčků, rozlámané kousky cukroví, krém, kokos, oříšky, čokoláda, z toho všeho můžete vyrobit úplně nový a stejně chutný druh cukroví.
Pokud vám už fantazie nepracuje tak jako na začátku pečící horečky, nechte se inspirovat některým z našich receptů. Věříme, že si vyberete.