Jen pět surovin a třicet minut vám stačí na toto nepečené cukroví. Recept na oplatky plněné karamelem je báječný ve všech ohledech. Má skvělou chuť, rychlou přípravu a domácí slepované oplatky budou milovat malí i velcí. Jsou skvělou alternativou těch kupovaných a s náplněmi můžete podle chuti improvizovat. Skvělá jsou oříšková másla a pomazánky, případně je můžete i částečně namočit do rozpuštěné čokolády.
Suroviny
Postup
Cukr dejte do rendlíku, upražte dozlatova, přidejte kondenzované mléko, posekané ořechy a máslo, míchejte, aby se vše spojilo a zkaramelizovalo.
Pak odstavte a ještě míchejte. Teplou náplní potřete oplatku, na to dejte další oplatku, znovu natřete, navrch dejte třetí oplatku, zatižte a nechte v chladu ztuhnout.
Slepované dortové oplatky po zatuhnutí rozkrájejte na řezy.
Něco navíc:
Nejjednodušší náplň získáte, když neotevřenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka necháte dvě hodiny vařit v hrnci s vodou na mírném ohni. Pak ji vyjměte, nechte trochu vychladnout, otevřete a karamelem namažte oplatku, přiklopte ji druhou a nakrájejte. Můžete přidat nasekané lískové oříšky.