Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné oplatky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 79
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plát

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4472 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 528 g
Tuky 237 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jen pět surovin a třicet minut vám stačí na toto nepečené cukroví. Recept na oplatky plněné karamelem je báječný ve všech ohledech. Má skvělou chuť, rychlou přípravu a domácí slepované oplatky budou milovat malí i velcí. Jsou skvělou alternativou těch kupovaných a s náplněmi můžete podle chuti improvizovat. Skvělá jsou oříšková másla a pomazánky, případně je můžete i částečně namočit do rozpuštěné čokolády.

Suroviny

krystalový cukr 200 g
slazené
lze nahradit jinými ořechy
máslo 200 g
větší, hranatá

Postup

1

Cukr dejte do rendlíku, upražte dozlatova, přidejte kondenzované mléko, posekané ořechy a máslo, míchejte, aby se vše spojilo a zkaramelizovalo.

2

Pak odstavte a ještě míchejte. Teplou náplní potřete oplatku, na to dejte další oplatku, znovu natřete, navrch dejte třetí oplatku, zatižte a nechte v chladu ztuhnout.

3

Slepované dortové oplatky po zatuhnutí rozkrájejte na řezy.

Něco navíc:

Nejjednodušší náplň získáte, když neotevřenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka necháte dvě hodiny vařit v hrnci s vodou na mírném ohni. Pak ji vyjměte, nechte trochu vychladnout, otevřete a karamelem namažte oplatku, přiklopte ji druhou a nakrájejte. Můžete přidat nasekané lískové oříšky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...