0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dortové oplatky plněné karamelem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 60
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plát

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4472 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 528 g
Tuky 237 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jen pět surovin a třicet minut vám stačí na toto nepečené cukroví. Recept na pplatky plněné karamelem budou milovat malí i velcí. Jsou prostě báječné ve všech ohledech. Skvělá alternativa kupovaných oplatek. A pokud hned nezmizí, překvapí vás po odležení svoj lahodně krémovou strukturou.

Suroviny

krystalový cukr 200 g
slazené
vlašské ořechy 100 g
lze nahradit jinými ořechy
máslo 200 g
lze nahradit rostlinným tukem
oplatka dortová 3 ks
větší, hranatá

Postup

1

Cukr dejte do rendlíku, upražte dozlatova, přidejte kondenzované mléko, posekané ořechy a máslo, míchejte, aby se vše spojilo a zkaramelizovalo.

2

Pak odstavte a ještě míchejte. Teplou náplní potřete oplatku, na to dejte další oplatku, znovu natřete, navrch dejte třetí oplatku, zatižte a nechte v chladu ztuhnout.

3

Slepované dortové oplatky po zatuhnutí rozkrájejte na řezy.

Něco navíc:

Nejjednodušší náplň získáte, když neotevřenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka necháte dvě hodiny vařit v hrnci s vodou na mírném ohni. Pak ji vyjměte, nechte trochu vychladnout, otevřete a karamelem namažte oplatku, přiklopte ji druhou a nakrájejte. Pro veverky můžete přidat nasekané lískové oříšky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...