Jen pět surovin a třicet minut vám stačí na toto nepečené cukroví. Oplatky plněné karamelem jsou prostě báječné ve všech ohledech.
Suroviny
1 Cukr dejte do rendlíku, upražte dozlatova, přidejte kondenzované mléko, posekané ořechy a máslo, míchejte, aby se vše spojilo a zkaramelizovalo. Pak odstavte a ještě míchejte. Teplou náplní potřete oplatku, na to dejte další oplatku, znovu natřete, navrch dejte třetí oplatku, zatižte a nechte v chladu ztuhnout. Ztuhlé rozkrájejte na řezy.
Něco navíc:
Nejjednodušší náplň získáte, když neotevřenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka necháte dvě hodiny vařit v hrnci s vodou na mírném ohni. Pak ji vyjměte, nechte trochu vychladnout, otevřete a karamelem namažte oplatku, přiklopte ji druhou a nakrájejte. Pro veverky můžete přidat nasekané lískové oříšky.