Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Medové víno doplní vyzrálé sýry

Med ve sklenici
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Už jste někdy ochutnali pravé medové víno? Obsahuje jenom med, vodu a případně bylinky.

V obchodech často natrefíte na ‚medové likéry‘ – směs lihu, cukru a různých aromat. Kvalitní medovina neboli medové víno však vzniká kvašením a následným dlouhodobým zráním medu a vody.

  • Vychlazené medové víno se skvěle hodí k vyzrálým sýrům s modrou plísní nebo ke sladkým moučníkům.
  • Ve vinotékách seženete medovinu například pod značkou Včelovina, které za svou vysokou kvalitu získalo zlatou medaili na světovém včelařském kongresu ve francouzském Montpellier.
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Nikola Kricnerová

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...