Někdy není čas nebo chuť vařit a v takový okamžik přijde vhod salát. Ideálně nějaký s masovou složkou, která zasytí a dodá důležité bílkoviny. Právě křupavý salát s medovou zálivkou a pečeným krůtím masem je recept, do kterého využijete třeba pečené maso od oběda. My použili krůtu, ovšem stejně dobře bude fungovat i kuře. Pak už jen promíchejte zeleninu se zálivkou a do pár minut máte jídlo plné vitamínů na stole.
Suroviny
Postup
Všechny suroviny na zálivku prošlehejte v misce vidličkou.
Listy hlávkového salátu natrhejte na menší kousky, okurku nakrájejte na co nejtenčí plátky, cibuli na kolečka, mrkev na tenké proužky. Kiwi rovněž nakrájejte na plátky.
Oříšky opečte na plechu v troubě (trvá to pět až deset minut) anebo na pánvi; můžete úplně nasucho nebo jen s trochou oleje. V tomto případě je ,míchejte‘ a hlídejte – rády a rychle se připalují.
Zeleninu a ovoce navršte na mísu, posypte tenkými proužky pečeného krůtího masa (nejlépe tmavého i světlého) a poté praženými ořechy a/nebo mandlemi a rozdrcenou sušenou chilli papričkou. Těsně před podáváním salát promíchejte se zálivkou.
Komentáře