Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend: Pražskou Náplavku ovládnou vegani

street food festival
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Vyznavači rostlinné stravy se o v neděli a v pondělí sejdou na Náplavce. Plzeň bude návštěvníkům představovat tuzemské víno. 

Čtvrtý ročník Veggie Náplavky láká všechny milovníky rostlinné stravy, ale i ty, kteří se o životě s absencí živočišných produktů chtějí dozvědět víc. Letos bude poprvé Veggie Náplavka dvoudenní, pomyslnou bránu lidem otevře 30.4. a na první májový den 1.5.

Zábava pro děti a seznamka pro dospělé

První den, tedy v neděli, bude věnován oslavě čarodějnic. Program je koncipovaný tak, aby se pobavily děti i dospělí. Těšit se mohou na kejklíře, dětské workshopy o sportu a rostlinné stravě, kreativní dílničky s tématem čarodějnických masek. Pro ty největší je připravena exhibice bojových sportů mistrů a mistryň světa a mnoho dalšího.

V pondělí, 1. máje bude na Náplavce čekat téměř 80 prodejců, kteří předvedou taje a chutě veganské gastronomie, ale i nejrůznější foodshow, prodejci veganské módy a hudebníci. Nově se na programu objevil koncept takzvaného Veggie Datingu. V rámci dvou dní se lidí mohou setkávat, poznat nové, stejně smýšlející přátele, ale třeba i potencionální partnery.

Veggie Náplavka nese letos podtitul LOVE: Fire & Velvet. Love. Rašínovo nábřeží 30.4 a 1.5. 2017 ožije dvěma dny plnými veganské gastronomie, ale i ukázkou ohleduplného životního stylu ke zvířatům a planetě. Akci pořádá projekt Vegan Fighter a Česká veganská asociace, zaštiťuje ji starostka Prahy 2 Jana Černochová. Vstupné je zdarma.

veggie náplavka

V Plzni se chystá festival vína

V sobotu 29. dubna 2017 se od 11:00 dopoledne do půlnoci koná Plzeňský festival vína. Akce se odehraje v Kopeckých sadech. Za cíl klade přiblížit česká a moravská vína veřejnosti, ale také pozvednout vinařskou kulturu v Plzeňském kraji.

Kromě dobrého tuzemského vína návštěvníky čeká cimbálová muzika Trnka, Marek Samko & Son of Wolves, Marek Ztracený a DJ Moon, který bude hrát muziku na přání. Vstupné je 100 Kč v předprodeji, 150 Kč na místě. V ceně vstupenky je zahrnuta degustační sklenice a tištěný průvodce festivalem. 

Akce se koná pod záštitou Martina Baxy, náměstka hejtmana Plzeňského kraje pro oblast kultury a památkové péče.

plzeňský festival vína

Asijské chutě na Smíchovské Náplavce

Pokud se řadíte mezi milovníky asijských chutí, pak vaší pozornosti jistě neunikl v sobotu 29.4. konající se festival Asia Food Fest. Ten hostí Pražská Smíchovská Náplavka. Ochutnejte speciality z Gruzie, Libanonu, Malajsie, Turecka, Koreji, Vietnamu, Indonésie, Číny, Japonska, Ruska, Indie a dalších zemí. 

Připraven bude bohatý doprovodný program jako jsou dračí lodě, ukázka kaligrafie, umění japonského meče nebo indonéské tanečnice. Vstupné činí 50 Kč. 

smíchovská náplavka

Olomouc zavoní tvarůžky

Na Horním a Dolním náměstí v Olomouci to v pátek 28.4. a v sobotu 29.4. zavoní olomouckými tvarůžky. Město totiž už podruhé hostí Olomoucký tvarůžkový festival, kde se lidé nejen skvěle pobaví, ale budou mít i možnost ochutnat nejrůznější tvarůžkové speciality. Nedočkavci už mohou dorazit v pátek od 13:00, oficiální program a zahájení je naplánováno na 14:00. Představí se gastroškoly Olomouckého kraje, návštěvníky čeká vystoupení taneční školy, ale i kapely o5 a Radeček. 

Dalším lákadlem může být také sobotní cooking show, kterou v sobotu povede šéfkuchař restaurace Entreé Přemek Forejt. Připravena je i řada soutěží a vystoupení. 

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín