Sezona hrušek pomalu začíná. Nenechte sladké plody shnít v trávě. Přineste si jich do kuchyně rovnou plný košík a vyzkoušejte některé z našich nápadů pro podzimní vaření.
Homér v Odyssee hrušky nazývá „Božským darem“. A není daleko od pravdy. Existuje jen málo lidí, kteří odolají vůni hruškového koláče. Toto lahodné ovoce můžete však využít na tisíce způsobů. Lze z něj uvařit povidla, hodí se k sýrům, do...
Tušíte, kolik různých odrůd hrušek už jste v životě vlastně ochutnali? Máte svojí oblíbenou, která se hodí do koláče nebo k zakousnutí? Pokud jste neodpověděli ani jednou kladně, nevadí. Pomůžeme vám zorientovat se v odrůdách, které na...
Klasické české buchty plněné makovou nebo tvarohovou náplní jsou vláčné a jemné. Proto se k přípravě kynutého těsta nejčastěji používá hladká pšeničná mouka. Použít však můžete i polohrubou. Ta zajistí pečivu pevnější strukturu.
...
Jestli mám něco spojeného se středoškolskými léty, je to čokoláda Zora. Prodávali ji v naší gymplácké kantýně a my ji potají ujídali při hodinách latiny, píše Petra. Když s odstupem nostalgicky vzpomínáme na mládí, často se nám vracejí...
Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...
Milujete čokoládu a sníte o výrobě vlastních pralinek nebo bonbónů? Aby čokoládové kouzlení dopadlo podle vašich představ, je důležité nezapomenout na dvě důležité věci: kvalitní čokoládu a její temperování.
...
Kuchařka Studené večeře přináší inspiraci na dny, kdy nestíháte nebo nechcete večer vařit. V knize najdete téměř stovku receptů na sendviče a pomazánky, saláty, misky hojnosti, studené polévky, tradiční jídla ze syrového masa a ryb nebo...
Přijměte naše srdečné pozvání na 13. Apetit piknik, který proběhne v sobotu 15. června 2024 v pražské Grébovce. Ta se na jeden den z krásného parku promění v dějiště oblíbené gastro akce a naprostý ráj pro všechny fanoušky časopisu Apetit a...