Hruška i sýr mají výraznou chuť – a úžasně se doplňují!
Suroviny
veka
6
plátků
Na pomazánku
hruška
1
ks
menší, asi 100 g
z poloviny citrónu
sýr s modrou plísní
100
g
nahrubo
krémový sýr
5
PL
nebo lučina
pomazánkové máslo
4
PL
cukr
špetka
na dochucení
Na ozdobu
rozpůlené
kousky
Postup
1
Hrušku nakrájejte na drobné kousíčky a pokapejte citronovou šťávou; ovoce pak nezhnědne. V misce promíchejte plísňový sýr, žervé či lučinu a pomazánkové máslo. Spojte s hruškami a podle potřeby dotáhněte špetkou cukru.
2
Potřete chlebíčky pomazánkou a ozdobte vlašskými ořechy a sýrem.
Šťavnatá hruška
Odolejte pokušení hrušku nastrouhat – pustila by moc šťávy. Raději ji nakrájejte nožem na malinké kousíčky. Pokud by z ní i přesto vyteklo příliš mnoho tekutiny, trochu odlijte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů )
Komentáře