Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rokfórové chlebíčky s hruškou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Snadné 6 chlebíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3241 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 560 g
Tuky 65 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hruška i sýr mají výraznou chuť – a úžasně se doplňují!

Suroviny

veka 6 plátků
Na pomazánku
menší, asi 100 g
z poloviny citrónu
nebo lučina
cukr špetka
na dochucení
Na ozdobu

Postup

1

Hrušku nakrájejte na drobné kousíčky a pokapejte citronovou šťávou; ovoce pak nezhnědne. V misce promíchejte plísňový sýr, žervé či lučinu a pomazánkové máslo. Spojte s hruškami a podle potřeby dotáhněte špetkou cukru.

2

Potřete chlebíčky pomazánkou a ozdobte vlašskými ořechy a sýrem.

Šťavnatá hruška
Odolejte pokušení hrušku nastrouhat – pustila by moc šťávy. Raději ji nakrájejte nožem na malinké kousíčky. Pokud by z ní i přesto vyteklo příliš mnoho tekutiny, trochu odlijte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

22.07.2008 08:20
Moc dobré. Alternativa, pokud nechcete (nebo nemůžete) do sýrové pomazánky použít česnek. Hrušku jsem nechala pečlivě okapat, ale i tak dodatečně pustila šťávu a v pozdějších večerních hodinách byly jednohubky trochu navlhlé.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...