Hruškovo-mangový krambl se zázvorem

Hruškovo-mangový krambl se zázvorem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2752 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 327 g
Tuky 136 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Crumble (čti: krambl) milují hlavně v anglosaských zemích. Nepotřebujete žádné těsto – stačí jenom křupavá drobenka a spousta ovoce.

Suroviny

hrušky 450 g
oloupané bez jádřince, nakrájené na silné plátky
cukr 1 PL
přirodní
mango 2 ks
oloupaná a nahrubo nakrájená
zázvor (čerstvý)
kandovaný, nasekaný
Na drobenku
mouka pšeničná hladká 180 g
máslo 90 g
cukr 90 g
přírodní
vlašské ořechy 90 g
hrubě nasekané
K podávání
zmrzlina
vanilková, případně šlehačka

1 Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. (Pokud krambl chcete hned zamrazit, troubu nepředehřívejte.) Plátky hrušek dejte do kastrůlku s cukrem a čtyřmi lžícemi vody, uveďte do varu a pět minut vařte, aby hrušky zkřehly. Stáhněte z ohně a přimíchejte mango a zázvor.

2 Vlijte do mělčí zapékací formy o objemu necelé dva litry a nechte vychladnout.

3 Rozdrobte máslo do mouky, přidejte cukr a ořechy. Směsí posypte ovoce ve formě a krambl buď zmrazte, nebo vložte do trouby a pečte asi půl hodiny, až je drobenka zlatá a křupavá.

4 Upečený dezert nemrazte, ale rovnou podávejte, například s vanilkovou zmrzlinou. Hodí se k němu i smetana ušlehaná do polotuha. 

Jak zmrazit
Celou formu s připraveným dezertem vložte do velkého sáčku nebo pevně obalte přilnavou fólií. Až na měsíc zamrazte. Před podáváním upečte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Anonym

Bylo to úžasné, jako že si po večeři nikdy dezert nedávám, neodolala jsem ... byl skvělý. Kandovaný zázvor jsem nahradila čerstvím a vlašské ořechy mandlemi. Nemělo to chybičku, dezert nestihl ani vychladnout.

Obchod Apetit