Crumble (čti: krambl) milují hlavně v anglosaských zemích. Nepotřebujete žádné těsto – stačí jenom křupavá drobenka a spousta ovoce.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. (Pokud krambl chcete hned zamrazit, troubu nepředehřívejte.) Plátky hrušek dejte do kastrůlku s cukrem a čtyřmi lžícemi vody, uveďte do varu a pět minut vařte, aby hrušky zkřehly. Stáhněte z ohně a přimíchejte mango a zázvor.
2 Vlijte do mělčí zapékací formy o objemu necelé dva litry a nechte vychladnout.
3 Rozdrobte máslo do mouky, přidejte cukr a ořechy. Směsí posypte ovoce ve formě a krambl buď zmrazte, nebo vložte do trouby a pečte asi půl hodiny, až je drobenka zlatá a křupavá.
4 Upečený dezert nemrazte, ale rovnou podávejte, například s vanilkovou zmrzlinou. Hodí se k němu i smetana ušlehaná do polotuha.
Jak zmrazit
Celou formu s připraveným dezertem vložte do velkého sáčku nebo pevně obalte přilnavou fólií. Až na měsíc zamrazte. Před podáváním upečte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hrušky nasladko aneb 49 ovocných receptů(48 receptů)
- Hrušky nasladko aneb 49 ovocných receptů(48 receptů)
Komentáře
Anonym
04.09.2007 16:09
Apetit 1/06
Anonym
09.05.2008 18:55
Doporučuji