Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: All purpose flour

peceni
ZDROJ: pixabay
sdílet:

I vy se z času na čas necháte zlákat anglickými recepty? Inspirace nikdy není dost, ale zorientovat se ve všech surovinách není vždy zcela jednoduché.

Prosím ty, kteří kdy vařili v anglicky mluvicí zemi. Můžete mi říct, jaká mouka je "all purpose flour"? Jde o hladkou mouku?

All purpose flour je vícemeně klasická hladká pšeničná mouka, srovnatelná s naší hladkou moukou (naše má obvykle T530, all purpose asi T550). V anglických receptech se často vyskytuje také self raising flour, která v česku vyskytuje spíš výjimečně. Dá se nahradit hladkou moukou smíchanou s trochou prášku do pečiva nebo jedlé sody.
 

 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...