Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Zamražení ovocných knedlíků

ovocne knedliky
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Kdo by je nemiloval? Meruňkové, jahodové, švestkové, borůvkové… Ovocné knedlíky jsou prostě láska na první kousnutí. Jak se z nich těšit o něco déle? 

Je období ovocných knedlíků. Dělám je z odpalovaného, tvarohového i kynutého těsta. Je nějaká účinná metoda, jak zamrazit knedlíky, aby se daly později použít? Děkuji

Při mražení ovocných knedlíků máte několik možností: 

Mražení surových knedlíků: 

  • Těsto doporučujeme zamrazit syrové (vytvarované plněné knedle), volně na tácu a potom uchavat v pytlíku nebo krabičce s víkem na mrazáku. Dávat vařit mražené - pouze se déle vaří.

Mražení uvařených knedlíků:

  • Uvařené, vychladlé knedlíky naskládejte na tác, tak, aby mezi sebou měli mezeru, a nelepily se k sobě.
  • Takto připravené knedlíky dejte zamrazit na cca 2 hodinky a pak přeložte do sáčku pro delší uchování v mraze.  
  • Až na ně dostanete chuť, stačí je den předtím vyndat do lednice, a druhý den je napařít na pařáčku, a jsou jak čerstvě uvařené.
     

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín