Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rozhovor s Cukrářkou roku: Bylo tam takové vedro, že mi čokoláda tála pod rukama. Cukrařinu dělám od malička, je to splněný sen, říká Karolína Hávová

Cukrářka roku Karolína Hávová
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Na výstavišti v Letňanech se včera v rámci veletrhu Bidfood odehrálo prestižní klání Cukrář roku. Ocenění si domů odnáší cukrářka Karolína Hávová, která působí v HF Pastry Academy Heleny Fléglové.

Na představení tří zákusků (dortu, talířového dezertu a pralinek) měli čtyři cukráři vytyčené čtyři hodiny. I přes to, že se zdál čas zpočátku velkorysý, se stoupající teplotou vzduchu v sále, která komplikovala finalistům práci, začaly minuty ubíhat nepředstavitelně rychle. 

Nejvíce jsem se zapotila, když jsem zjistila, že je v místnosti takové vedro, že mi čokoláda taje pod rukama, nugát se nedá vytemperovat a bylo to opravdu hodně na knop,‘ říká vítězka Karolína Hávová, která i přes stížené pracovní podmínky zvládla odevzdat všechny tři požadované dezerty. Talířový dezert byl založený na ananasu, vanilce a mandlích. Její dort stál po chuťové stránce pouze na dvou dominantních surovinách.

Skryt pre seznam

Můj dort se skládal z chuťové kombinace malin a sezamu. Nechala jsem tam jen tyto dvě jednoduché chutě, které k sobě za mě perfektně ladí. Byla tam křupavá vrstva ze sezamu, malinový mousse, malinový vklad a sezamová ganache. Myslím si, že to bylo poměrně svěží, hodně malinové, doplněné tím sezamem,‘ popisuje svou vítěznou kreaci.

Cukrářka Karolína Hávová nemá oproti své kolegyni z HF Pastry Academy Magdaléně Murínové, která se klání také zúčastnila a získala druhé místo, zatím žádnou zkušenost z mezinárodní soutěže, proto pro ni byla výhra příjemným překvapením.

Já se z toho pořád nemůžu vzpamatovat, pořád si nějak neuvědomuju, že jsem vyhrála,‘ řekla Karolína Hávová bezprostředně po vyhlášení výsledků. 

Zní to jako klišé, ale já se cukrařině věnuji už od malička, je to můj celoživotní sen a jsem teď velmi šťastná,‘ řekla na závěr novopečená držitelka titulu Cukrářka roku.

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...