Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Vaření se zakysanou smetanou

smetana
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Zakysaná smetana dává mnohým polévkám a omáčkám svěží a nakyslou chuť. Jak ji ale správně používat, aby se nesrazila? 
 

 

Dobrý den, proč se mi pořád sráží polévka (omáčka) ve chvíli, kdo do ní přidám zakysanou smetanu? Smetanu používám odstátou, před zamícháním do ní přidám pár lžic té, které polévky, abych srovnala teploty. Smetanu používám např do zelňačky nebo do kyselé houbové polévky. Děkuji

Zakysaná smetana i jogurt se srážejí právě proto, že jsou kysané. Stejně jako při přípravě sýra nebo tvarohu se zahřátím začne oddělovat syrovátka. Jediné bezpečné je zamíchat je do už vypnuté polévky nebo omáčky, případně společně jen prohřát, ale nevařit.

  • Můžete také zkusit zakysanou smetanu před přidáním trochu zahřát. Stačí v mikrovlnce tak na půl minuty.
  • Pokud se srazí v krémové polévce, promixujte celý pokrm tyčovým mixérem.
  • Zkuste také nejdříve smetanu nejdříve rozmíchat v trošce horké omáčky nebo polévky a až potom ji vlít do kastrolu.
     

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč