Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí prsíčka se sladkokyselou omáčkou
kureci sote
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Kuřecí prsíčka se sladkokyselou omáčkou

3.8/5 Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1241 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 159 g
Tuky 13 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální do mikrovlnky. Jídlo, které si zamilují děti. Suroviny na omáčku máte vždycky ve spíži.

Suroviny

ocet 3 PL
tmavý
hnědý cukr 4 PL
česnek 2 stroužky
rozdrcený
bez kostí a kůže, na kousky
malá, nasekaná nahrubo
na větší kousky
ananas 230 g
konzervovaný, bez nálevu
fazolky zelené 100 g
lze nahradit mladými lusky cukrového hrášku
kešú 1 hrst
opražené, solené

Postup

1

Připravte si základ. Ve velké míse vhodné do mikrovlnné trouby důkladně smíchejte kečup, ocet, cukr a česnek s kuřetem, cibulí a paprikami. V mikrovlnné troubě vařte bez přikrytí na nejvyšší stupeň 8–10 minut, dokud není kuře téměř hotové a omáčka se nevaří.

2

Završte své dílo. Přimíchejte kousky ananasu i lusků a vraťte do mikrovlnné trouby. Vařte ještě tři až pět minut, dokud není kuře zcela hotové. Nechte chvilku odstát a poté přidejte oříšky kešu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

22.03.2008 08:27
Díky tomuto receptu si můžeme dopřát naše oblíbené jídlo z čínské restaurace vlastně kdykoliv, protože suroviny máme pořád doma. Je tofakt super jídlo - tedy, my ho děláme na pánvi, mikrovlnku nevlastníme:-).
30.08.2007 18:23
Recept se nachází v č.10/04, str.10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...