Kuřecí prsíčka se sladkokyselou omáčkou

Kuřecí prsíčka se sladkokyselou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1241 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 159 g
Tuky 13 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální do mikrovlnky. Jídlo, které si zamilují děti. Suroviny na omáčku máte vždycky ve spíži.

Suroviny

kečup 9 PL
ocet 3 PL
tmavý
hnědý cukr 4 PL
česnek 2 stroužky
rozdrcený
kuřecí prsa 4 ks
bez kostí a kůže, na kousky
cibule 1 ks
malá, nasekaná nahrubo
paprika červená 2 ks
na větší kousky
ananas 230 g
konzervovaný, bez nálevu
fazolky zelené 100 g
lze nahradit mladými lusky cukrového hrášku
kešú 1 hrst
opražené, solené

1Připravte si základ. Ve velké míse vhodné do mikrovlnné trouby důkladně smíchejte kečup, ocet, cukr a česnek s kuřetem, cibulí a paprikami. V mikrovlnné troubě vařte bez přikrytí na nejvyšší stupeň 8–10 minut, dokud není kuře téměř hotové a omáčka se nevaří.

2Završte své dílo. Přimíchejte kousky ananasu i lusků a vraťte do mikrovlnné trouby. Vařte ještě tři až pět minut, dokud není kuře zcela hotové. Nechte chvilku odstát a poté přidejte oříšky kešu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

Anonym

Díky tomuto receptu si můžeme dopřát naše oblíbené jídlo z čínské restaurace vlastně kdykoliv, protože suroviny máme pořád doma. Je tofakt super jídlo - tedy, my ho děláme na pánvi, mikrovlnku nevlastníme:-).

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit