Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
3,7 (25x)
18. 7. 2014
kureci sote
Pixabay.com
Kuřecí prsíčka se sladkokyselou omáčkou
Pixabay.com


Velmi snadné
< 30 min
3,7 (25x)

Ideální do mikrovlnky. Jídlo, které si zamilují děti. Suroviny na omáčku máte vždycky ve spíži.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 310.25 kcal
  • Bílkoviny 25.75 g
  • Sacharidy 39.75 g
  • Tuky 3.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,7/5

Hodnocení receptu

3,7/5
(25 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/10

2004/10

Související články

Odborníci radí: Vraťte se do kuchyně a vařte z opravdových surovin

Cílem bylo mimo jiné ukázat, jaký vliv má to, co jíme, na naše zdraví. K tomu měli hodně co říct experti z České republiky i ze zahraničí. Téměř 300 účastníků si díky konferenci nadnárodního formátu mohlo utřídit rozporuplné informace o výživě, a získat tak střízlivý a jasnější vhled do oboru výživy, který je v dnešní době terčem kritiky i opěvovaným fenoménem.

Zpátky do kuchyně

Podtitulu O výživě seriózně konference FOOD NEWS 2018 dostála. Přednášelo se a diskutovalo o nejen odborných lékařských tématech, nejnovějších výživových směrech, jako je například nízkosacharidová nebo paleo strava, ale i o extrémech, jako je hladovění.

I přesto, že se spíkři z řad výživářů, lékařů, inženýrů a odborných pracovníků v názorech na různá témata rozcházeli, na jednom se shodli všichni – lidské zdraví je ohrožováno zejména ultra-zpracovanými potravinářskými produkty s vysokým obsahem rafinovaných sacharidů a olejů. Z hlediska eliminace závažných zdravotních rizik by se lidé také měli vrátit do kuchyně a znovu si začít vařit doma z kvalitních původních surovin.

Kdo vystoupil na konferenci?

Největší vlnu zájmu vzbudili specialistka na zdravotní prevenci a výživu Margit Slimáková a expert na komplexní přípravu vrcholových sportovců  Vít Schlesinger. Velký zájem publika sklidil také vysokoškolský pedagog, biochemik a potravinářský technolog MUDr. Matej Kohutiar. Ten ve své přednášce zajímavě pohovořil na téma metabolismu makroživin a jejich vzájemných meziorgánových vztahů.

S nadšením byla účastníky konference přijata také prezentace prof. MUDr. Libora Vítka, který se zaměřil na problematiku lidského mikrobiomu, jenž je v dnešní době ovlivňován celou řadou civilizačních faktorů. Na důležitost čtení potravinových etiket upozornila odborná garantka spolku FÉR potravina Hana Střítecká. V rámci svého vystoupení otevřela také problematiku škodlivých „éček“ v potravinách a dalších nebezpečných aditiv.

Uspořádat konference mělo smysl. Chceme šířit seriózní informace o výživě

V pořádání odborné konference zaměřené na zdraví a výživu vidí velký potenciál i Josef Hůla, majitel a zakladatel společnosti SUNKINS, a. s., která provozuje síť výživových poraden Svět zdraví: „Hlavní důvod, proč jsme se pro FOOD NEWS rozhodli, byl jasný. Jak mezi veřejností, tak bohužel i mezi odborníky na výživu koluje mnoho mýtů, domněnek a dokonce i fatálních nepravd. A na základě toho jsme se nejen my, ale i naši výživoví poradci v poradnách po celé ČR, často dostávali do nepříjemných konfrontací názorů, které neměly oporu ve výzkumu a ve faktických datech. Cílem této konference proto bylo poskytnout informace, o které se budou moci ve své každodenní praxi opřít nejen výživoví poradci, ale také kdokoli, kdo se o výživu nějakým způsobem zajímá. Teď po skončení konference mohu jednoznačně říci, že jsem rád, že jsme se do toho pustili a že se náš předpoklad naplnil na sto procent. Proto chceme uspořádat další ročník,“ dodává.