Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Veronika „Besky“ Beskydiarová: Zdeněk Pohlreich mi volal hned po soutěži a ptal se, co uděláme s výhrou

Veronika „Besky“ Beskydiarová
ZDROJ: Se souhlasem Veroniky „Besky“ Beskydiarové
sdílet:

Oblíbenou pekařku a cukrářku Veroniku „Besky“ Beskydiarovou jsme zastihli na křtu její druhé knihy Pečeme nebesky, kterou vydala ve spolupráci se Zdeňkem Pohlreichem. Využili jsme příležitosti a položili jí několik rychlých otázek. Na co se můžete v knize těšit, co plánuje a co ji umí ještě dnes potrápit?

Proč je vlastně až vaše druhá kniha o pečení, které tolik milujete?
Vaříme nebesky byla má první kniha a protože jsem vzešla ze soutěže MasterChef (což je pořad primárně o vaření), přišlo mi fér napsat knihu o vaření a malinko i o pečení, abych odprezentovala vše, co mě v kuchyni nejvíc baví.

Skryt pre seznam

Byla v něčem výhodou ta pauza mezi vydáním knih? Přiučila jste se něčemu od dob MasterChefa?
Už jsme si úplně sedli v rámci nakladatelství a v rámci celé té spolupráce s panem Polreichem. Už jsem věděla, do čeho jdu a mohla jsem to vyšperkovat do absolutního detailu. Ale samozřejmě i z hlediska praxe – odkurzovala jsem více než patnáct set lidí za celý ten čas od MasterChefa v rámci pečení. Takže už jsem moudřejší a to se rozhodně v nové knize odrazilo.

Co v té knize všechno je? Co tam lidé najdou?
Kniha je řazena do třech hlavních kapitol. První je Jednoduše a nebesky, která se skládá v podstatě z receptů, které by měl zvládnout každý. Je pro ty, kteří si hledají cestu k pečení – právě tato kapitola by jim měla otevřít dveře. Druhá kapitola je kapitola Duely, kde proti sobě stojí dva vizuálně podobné dezerty, k jejichž zvládnutí ale potřebujete jiné schopnosti a techniky. Jsou i jinak obtížné. Je jen na vás, který si vyberete. Jeden je těžší na přípravu, druhý jednodušší, takže vítěze určujete vy. A třetí kapitola je kapitola Dorty. Moje srdcovka. Obsahuje i podkapitolu Master Class, což je v podstatě kurz, který vedu naživo. Tady je dostupný pro všechny. 

Skryt pre seznam

Je nějaká cukrářská technika, která vás dokáže ještě dnes potrápit?
Někdy se některé krémy zdrcnou, i když nechcete a děláte je třeba stokrát. Třeba specifické nahřívání – konkrétně Swiss Meringue Butter Cream (švýcarský bílkovo–máslový krém) je krém, který se mnohokrát zdrcne. A právě ten je např. krásně rozebraný v kapitole Dorty, protože už jsem na to konečně přišla a už mě netrápí. A nebude ani vás.

Je nějaká meta, které byste chtěla dosáhnout v cukrářině nebo pečení?
Absolvování nějaké zahraniční stáže. Měla jsem už nabídku z Paříže, takže uvidíme, co by to mohlo být. Ale teď žiju aktivní život a snažím se rozdávat tady a teď.  Doufám, že jednou takovou stáž absolvuji. Anebo kurzy, které dělám, přenést do online prostoru. Uvidíme.

Ještě mě zajímá, jak vznikla vaše spolupráce se Zdeňkem Polreichem?
V podstatě jednoduše. Ocitl se v soutěži MasterChef a po soutěži mě kontaktoval s tím, co uděláme s tou výhrou. Já jsem nejprve vůbec nevěděla, kdo mi volá, a nakonec to dopadlo takto – dvě knihy za námi a krásná spolupráce.

Plánujete třetí kuchařku?
To je jako když máte dvě děti a hned se vás všichni ptají: „Plánujete třetí?“ No, samozřejmě plány určitě jsou. Ale je pro mě důležitá nějaká konkrétní inspirace a konkrétní cíl, který v tuto chvíli nemám. Soustředím se na druhou knihu a chci jí dát všechno. Podporovat ji kurzy. Takže kurzy, kurzy, kurzy a tvoření obsahu pro Instagram, to miluju. 

Skryt pre seznam

Související články

Autor: jana.kopecka

Apetit magazín