Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rozhovor s Besky: Jak zhubla 14 kilo za pět měsíců a co má společného s Norskem?

Besky
ZDROJ: Se souhlasem Besky, TV Nova
sdílet:

Besky alias Veronika Beskydiarová byla od začátku v soutěži MasterChef horkou kandidátkou na výhru. Diváci i porotci obdivovali nejen její kulinářský talent, ale také schopnost koncentrace, se kterou všechna jídla ve stresujícím prostředí připravovala. Jaký je její oblíbený pokrm a co má společného s Norskem?

Veronika Beskydiarová se od doby, kdy soutěžila v MasterChefovi nezastaví. Má za sebou vydání úspěšné kuchařky Vaříme nebesky, vede kurzy v Gourmet Academy a nyní připravuje druhou kuchařku Pečeme nebesky.

Jako velký úspěch bere i úbytek na váze, před rokem se jí podařilo zhubnout za pět měsíců 14 kilo. Svět gastronomie a rozvod s manželem se projevoval rostoucími kily, a tak se rozhodla, že s tím musí něco udělat.

  • V rozhovoru pro Honeytalk řekla, že velmi omezila příjem sacharidů a začala s Keto dietou. Zaměřila se především na proteiny a zdravé tuky. Začala chodit do posilovny, hýbat se pětkrát týdně a zapisovat si do tabulky počet kalorií.
  • Dříve si neuměla život bez rýže, těstovin nebo pečiva představit, dnes už kolem těchto sacharidů chodí obloukem. Sama říká, že si raději dá rýži z květáku. 
  • Bez čeho se ale obejít nedokáže je sladké, které si jednou za čas za oměnu dopřeje. Zbožňuje vše čokoládové.

Jaké to bylo vidět se poprvé v televizi? 

Zpočátku to bylo velmi stresující, protože jsem si ani nepamatovala, co jsem říkala a jak se chovala. Prvních pár dílů jsem byla extrémně vystresovaná. Poté si na to všechno začnete pomalu zvykat. 

Jak vypadá váš současný denní režim a jak se liší od toho před soutěží? 
Před soutěží jsem byla noční pták a vyhovovalo mi pracovat večer. Teď je ale všechno úplně jinak. Stalo se ze mě ranní ptáče a celý den se nezastavím, dělám rozhovory, připravuji se na kurzy, píšu recepty do kuchařek, hodně vařím a vytvářím obsah na sociální sítě. Ráda jdu spát ve 22:00! 

Před soutěží jste vlastnila čerpací stanici a věnovala se marketingu, jak jste si při tak nabitém programu našla čas na vaření a pečení? 
Protože jsem vždycky pracovala až do rána, nebylo neobvyklé, že jsem pekla buchty v jednu v noci. Byla to pro mě neuvěřitelná psychohygiena a radost. 

Kdy jste si uvědomila, že vaše kulinářské dovednosti jsou na takové úrovni, že se můžete přihlásit do soutěže MasterChef? 
Nikdy jsem si to neuvědomila. Přihlásila jsem se opravdu pro zábavu, neberte to špatně, věděla jsem, že nejsem špičkový kuchař, ale prostě miluju jídlo, tak proč to nezkusit?

Původně jste ale chtěla do soutěže MasterChef přihlásit svou maminku. Myslíte si, že je pravděpodobné, že by se dostala do finále? 
Myslím, že by to zvládla na jedničku, je to zkušená kuchařka a velké sluníčko, které je nabité pozitivní energií. Zda by se dostala do finále, netuším. Vždy je to ve hvězdách. 

Které ze soutěžních kol vás nejvíce bavilo? 
Bylo jich několik. Ale do paměti se mi vryl navždy Field (michelinská restaurace Radka Kašpárka – pozn.red.). Bylo to pro mě neskutečné a cítila jsem svou vnitřní sílu. 

Neplánujete tedy výhru investovat do restaurace, která by se snažila o michelinskou hvězdu? 
Tak vysoké ambice zatím nemám! Plánuje se vydání kuchařky, která je finančně náročná, webové stránky a online platforma pro mé kurzy. Také se aktivně zapojuji do charitativní činnosti s organizací ADRA, takže uvidíme, peníze se vždycky hodí a moc si jich vážím. 

Co vás kromě vaření a pečení ještě nabíjí? 
Pes! Mám štěně, které každému vykouzlí úsměv na tváři. A samozřejmě mě také nabíjí pocit, co hezkého mě v budoucnu čeká. 

Jaké je vaše oblíbené jídlo? 
Kung pao a nasi goreng. Mňam!

Vařila jste někdy něco podle Apetitu? 
Dokonce si vzpomínám, že jsem se jednou přihlásila do soutěže o titulní fotografii vašeho výročního dortu. Stále mám někde svůj recept, který jsem tam někde zveřejnila. Apetit je krásný a ráda si kupuji i tištěnou podobu časopisu, je tam spousta inspirace. 

Moc děkujeme za chválu! Máte i na sebe samé pozitivní reakce nebo jste se už setkala s nějakými nenávistnými komentáři? 
Nevím, jestli jsem dítě štěstěny nebo jak si to vysvětlit, ale naštěstí s negativními reakcemi nemám problém. Nevadí ale, že se někomu nelíbím, nemůžeme se zavděčit všem. I tyto emoce se mohou v průběhu času měnit. 

Narodila jste se v Norsku, máte k němu stále blízko? 
Norsko je pro mě vzdálená země. Proto to říkám jen jako zábavnou kuriozitu o svém životě, necítím se jako Nor. Mám rád lososa. To je vše.

V soutěži pro vás bylo asi nejtěžším kolem to, ve kterém jste musela zpracovat celého kraba. Chcete v budoucnu častěji čelit podobným výzvám, nebo se jim raději vyhnout? 
Když jsem si prošla tímhle, zvládnu toho hodně. Nemyslím si, že mám touhu vyhledávat takové extrémní situace, ale až přijdou, postavím se k nim čelem. 

Do soutěže jste původně šla spíše jako cukrářka, ale nakonec jste se stala špičkovou kuchařkou. Chystáte se jít cestou sladkého nebo slaného? 
Líbí se mi ta rovnováha. A tím se řídím. Vedu kurzy vaření a pečení. Jsem ráda, že se v obou segmentech cítím jako doma. 

Co byste řekla o své kuchařce Vaříme nebesky?
Je to kvalitní kuchařka, ze které recepty fungují. To je podle mého názoru alfa omega kvalitní knihy, která vám přiroste k srdci. Je to směs mého vkusu. 

Jaké projekty plánujete v budoucnu? 
Festivaly, e-shop s merchem a možná i televizní pořad, dá-li bůh! 

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...