0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodové mille-feuilles s omáčkou

Jahodové mille-feuilles s omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodové mille-feuilles s omáčkou

3.9/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3784 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 288 g
Tuky 276 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mille-feuilles je původně francouzský recept ze tří vrstev listového těsta a dvou vrstev krému. V jahodové verzi je oblíbený po celém světě.

Suroviny

listové těsto 500 g
hotové
moučkový cukr 5 PL
+ na ozdobení
jahody 400 g
odstopkované, na plátky
Grand Marnier 2 PL
nebo Cointreau

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Rozválejte listové těsto na sílu 5 mm, rozkrájejte jej na 6 čtverců o velikosti 12 x 12 cm (nebo na 9 obdélníků o velikosti 12 x 8 cm) a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.

3

Pečte 15 minut dozlatova. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

4

Ušlehejte smetanu. Crème fraîche utřete se 3 lžícemi cukru a promíchejte se šlehačkou. Polovinu jahod rozmixujte s likérem a 2 lžícemi cukru; omáčku protřete přes husté síto, abyste odstranili zrníčka.

5

Pokud upečené těsto hodně lístkuje a nabude, každý plátek překrojte vodorovně napůl, abyste získali dva tenké plátky; nízké těsto prořezávat nemusíte.

6

Na dezertní talíř položte jeden plátek těsta, potřete ho krémem, poklaďte plátky jahod a pokapejte jahodovou omáčkou. Zakryjte dalším plátkem těsta a opět zopakujte postup. Zakryjte třetím plátkem těsta, poprašte ho moučkovým cukrem, ozdobte plátky jahod a přelijte omáčkou. Stejným způsobem připravte další porce.

NĚCO NAVÍC
V tomto receptu nelze nahradit crème fraîche zakysanou smetanou, protože je málo hustá. Alternativou by mohl být Chef de Créme Yoplait, ale jeho hustota není úplně pokaždé stejná.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč