Kouzelné perníkové městečko přilákalo do redakční kuchyně množství obdivovatelů (a mlsounů). Není divu, vánoční perníkový dort ozdobený malovanými perníčky, zlatý hřeb sváteční hostiny, totiž snadno učaruje malým i velkým.
Suroviny
Na 1 dort o průměru 18 cm a 4 plechy perníčků
Suroviny
Na 1 dort o průměru 18 cm a 4 plechy perníčků
Na malované perníčky
Na polevu
Na korpus
Na smetanový krém
Na švýcarský máslový krém
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 12773 kcal
- Bílkoviny 240 g
- Sacharidy 1260 g
- Tuky 714 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/12
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,1/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/12
Chcete prožít ty nejkouzelnější Vánoce? Vezměte si na pomoc prosincové číslo Apetitu, které vychází už 11. 11. 2021. Do vánočního čísla jsme sepsali vše, co potřebujete k prožití klidného a pohodového adventu. S mladým párem se připravíme na první společně prožité svátky – podávat budeme vylepšené klasické štědrovečerní menu. Přidáme i praktické rady, jak večeři zvládnout na jedničku. Domov sladce provoníme cukrovím od redakce, Pepy Maršálka i tím bezlepkovým od Radky Vrzalové. Slavnostní tabuli ozdobíme dechberoucími svátečními dezerty a pro návštěvu připravíme naprosto nezapomenutelnou hostinu. Přidáme i tipy na vánoční dárky pro gurmány a milovníky vaření. Chybět nebude ani inspirace na rychlé recepty, které zvládnete připravit i během vánočního shonu. Na cestu se tentokrát vydáme do rakouského regionu Salcbursko, kde ochutnáme všechny tamní speciality. Přejeme vám příjemné přípravy, klidný advent a spoustu krásných okamžiků s vašimi nejbližšími, redakce Apetitu