0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3 tipy na lednové zabijačky

Jitrnice čistě z masa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Za gurmánským zážitkem se můžete v lednu vydat směr Přítluky či Zaječí a vychutnat si skvělé prostředí obou jihomoravských měst. Nebo vyrazte do Hradce Králové, města s bohatou měšťanskou architekturou.

Přítluky a škola zabijačkových jídel

V městečku Přítluky se 25. ledna koná pravý zabijačkový oběd, po kterém následuje prezentace výroby jitrnic, jelit, tlačenky a dalších specialit. Každý návštěvník má možnost si výrobu vyzkoušet na vlastní kůži, a naučit se tak tradičnímu řeznickému umění. Součástí prezentace je také ochutnávka vín vinařství Přítluky a ukázka místních vinných sklípků. 

U Kapličky v Zaječí

Vinařství U Kapličky z obce Zaječí pořádá tradiční moravskou zabijačku a ochutnávku svých mladých vín z ročníku 2013. Akce se koná od pátku 17. do soboty 18. ledna. Pro další info mrkněte sem.

Zabijačka v Hradci Králové

O víkendu 18. a 19. ledna se golfový park v Hradci Králové přemění na tradiční českou vesničku plnou stánků se zabijačkovými pochoutkami. Nabízené produkty jsou z kontrolovaného chovu a vyrobeny stánkaři vlastnoručně doma. Raut ve stylu „sněz, co můžeš“ proběhne v neděli a nabídne vše od zabijačkového guláše, ovaru s vejmrdou až po klasickou prdelačku s kroupami. Za vstup dospělí zaplatí 450 Kč, děti mají vstup zdarma. Více info naleznete zde.

Připravila Nikita Rybová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit