0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Biovína bodují ve vinařských soutěžích

Biovína bodují ve vinařských soutěžích
sdílet:
Vína s certifikátem bio zaznamenala v poslední době dva velké úspěchy v domácích vinařských soutěžích

První bylo biovíno Hibernal 2008 z produkce vinařství Vinselekt Michlovský. Pyšní se titulem Champion Grand Prix Vinex 2010 v kategorii bílé suché víno. Pro vinařství to znamenalo obhájení loňského titulu, Vinselekt získal i cenu za nejlepší kolekci vín od jednoho výrobce.

Minulý týden získalo ocenění další biovíno, tentokrát ovšem ze zahraniční produkce. V soutěži o Zlatý pohár Víno & Destiláty bylo bronzovou medailí oceněno bílé suché víno Parra Sauvignon-Moscatel 2009 ze Španělska.

Z dalších vín s certifikátem bio bylo vysokým bodovým počtem hodnoceno Côtes du Rhône Villages Rouge Visan AOC 2005 z francouzského vinařství Garrigon a také Agathon VdPays Mount Athos 2006 Tsantali, které na řeckém ostrově Athos pěstují pravoslavní mniši.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit