Skvělá večeře. A navíc ideální do mrazáku, plná chuť tohoto jídla se zmrazením ještě rozvine.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. V pekáči nebo kastrolu s poklicí, který můžete dát do trouby, rozehřejte na plotně olej a při vyšší teplotě na něm ze všech stran dozlatova opečte kuřecí stehna. Pak je vyjměte.
Stáhněte plamen a pusťte se do paprik; pečte je za občasného otáčení dvě až tři minuty (do zlatohněda).
Přidejte pórek i česnek; po dalších dvou nebo třech minutách vsypte šunku.
Zeleninu poprašte paprikou, po pár vteřinách vlijte víno a nechte vše pár minut mírně probublávat. Přidejte rajčata, pyré, tymián, dochuťte a promíchejte. Vložte opečená stehna; měla by být ponořená, takže podle potřeby přilijte vodu.
Pak je dejte do trouby a zakryté duste asi hodinu, až omáčka zhoustne a maso bude měkké.
Podávejte posypané petrželkou; báječnou přílohou jsou mačkané brambory.
Jak zmrazit
Až jídlo úplně vychladne, dejte ho do plastové nádoby a zamrazte až na dva měsíce. Před podáváním nechte pokrm přes noc povolit v chladničce, pak ho přelijte do kastrolu a prohřívejte asi tři čtvrtě hodiny v troubě předehřáté na 180/160 stupňů. Podávejte s mačkanými bramborami nebo kaší, posypané petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Výběr pro milovníky poctivé porce masa(42 receptů )
- Nejlepší kombinace masa a hroznů aneb Připravte si maso na víně(23 receptů )
Komentáře