0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře dušené na červeném víně

Kuře dušené na červeném víně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře dušené na červeném víně

5/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3040 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 54 g
Tuky 202 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá večeře. A navíc ideální do mrazáku, plná chuť tohoto jídla se zmrazením ještě rozvine.

Suroviny

olivový olej 2 PL
s kostí i kůží
paprika červená 1 ks
bez semínek, na čtvrtiny
paprika zelená 1 ks
bez semínek, na čtvrtiny
česnek 2 stroužky
jemně nasekaný
pórek 1 ks
na silnější kolečka
šunka 230 g
na kousky
paprika mletá sladká 1 ČL
konzervovaná rajčata 400 g
loupané a krájené
rajčatová passata - pyré 1 PL
tymián 2 snítky
čerstvý nebo půl lžičky sušeného
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
petrželka hrst
jemně nasekaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. V pekáči nebo kastrolu s poklicí, který můžete dát do trouby, rozehřejte na plotně olej a při vyšší teplotě na něm ze všech stran dozlatova opečte kuřecí stehna. Pak je vyjměte.

2

Stáhněte plamen a pusťte se do paprik; pečte je za občasného otáčení dvě až tři minuty (do zlatohněda).

3

Přidejte pórek i česnek; po dalších dvou nebo třech minutách vsypte šunku.

4

Zeleninu poprašte paprikou, po pár vteřinách vlijte víno a nechte vše pár minut mírně probublávat. Přidejte rajčata, pyré, tymián, dochuťte a promíchejte. Vložte opečená stehna; měla by být ponořená, takže podle potřeby přilijte vodu.

5

Pak je dejte do trouby a zakryté duste asi hodinu, až omáčka zhoustne a maso bude měkké.

6

Podávejte posypané petrželkou; báječnou přílohou jsou mačkané brambory.

Jak zmrazit
Až jídlo úplně vychladne, dejte ho do plastové nádoby a zamrazte až na dva měsíce. Před podáváním nechte pokrm přes noc povolit v chladničce, pak ho přelijte do kastrolu a prohřívejte asi tři čtvrtě hodiny v troubě předehřáté na 180/160 stupňů. Podávejte s mačkanými bramborami nebo kaší, posypané petrželkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Anonym

Tak tohle je fakt dobrý jídlo.Vmrazáku nebylo ani týden a musela jsem ho podávat na stůl znova.Pavlína

Anonym

Recept se nachází v č.1/06, str.38

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč