Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře dušené na červeném víně
Kuře dušené na červeném víně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře dušené na červeném víně

5/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3040 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 54 g
Tuky 202 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá večeře. A navíc ideální do mrazáku, plná chuť tohoto jídla se zmrazením ještě rozvine.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
s kostí i kůží
bez semínek, na čtvrtiny
bez semínek, na čtvrtiny
česnek 2 stroužky
jemně nasekaný
pórek 1 ks
na silnější kolečka
šunka 230 g
na kousky
loupané a krájené
rajčatová passata - pyré 1 PL
tymián 2 snítky
čerstvý nebo půl lžičky sušeného
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
petrželka hrst
jemně nasekaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. V pekáči nebo kastrolu s poklicí, který můžete dát do trouby, rozehřejte na plotně olej a při vyšší teplotě na něm ze všech stran dozlatova opečte kuřecí stehna. Pak je vyjměte.

2

Stáhněte plamen a pusťte se do paprik; pečte je za občasného otáčení dvě až tři minuty (do zlatohněda).

3

Přidejte pórek i česnek; po dalších dvou nebo třech minutách vsypte šunku.

4

Zeleninu poprašte paprikou, po pár vteřinách vlijte víno a nechte vše pár minut mírně probublávat. Přidejte rajčata, pyré, tymián, dochuťte a promíchejte. Vložte opečená stehna; měla by být ponořená, takže podle potřeby přilijte vodu.

5

Pak je dejte do trouby a zakryté duste asi hodinu, až omáčka zhoustne a maso bude měkké.

6

Podávejte posypané petrželkou; báječnou přílohou jsou mačkané brambory.

Jak zmrazit
Až jídlo úplně vychladne, dejte ho do plastové nádoby a zamrazte až na dva měsíce. Před podáváním nechte pokrm přes noc povolit v chladničce, pak ho přelijte do kastrolu a prohřívejte asi tři čtvrtě hodiny v troubě předehřáté na 180/160 stupňů. Podávejte s mačkanými bramborami nebo kaší, posypané petrželkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

04.09.2007 15:51
Recept se nachází v č.1/06, str.38
28.06.2006 22:44
Tak tohle je fakt dobrý jídlo.Vmrazáku nebylo ani týden a musela jsem ho podávat na stůl znova.Pavlína