0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře dušené na červeném víně

Kuře dušené na červeném víně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře dušené na červeném víně

5 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3040 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 54 g
Tuky 202 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá večeře. A navíc ideální do mrazáku, plná chuť tohoto jídla se zmrazením ještě rozvine.

Suroviny

olivový olej 2 PL
kuřecí stehna 8 ks
s kostí i kůží
paprika červená 1 ks
bez semínek, na čtvrtiny
paprika zelená 1 ks
bez semínek, na čtvrtiny
česnek 2 stroužky
jemně nasekaný
pórek 1 ks
na silnější kolečka
šunka 230 g
na kousky
paprika mletá sladká 1 ČL
víno červené 300 ml
konzervovaná rajčata 400 g
loupané a krájené
rajčatová passata - pyré 1 PL
tymián 2 snítky
čerstvý nebo půl lžičky sušeného
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
petrželka hrst
jemně nasekaná

1 Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. V pekáči nebo kastrolu s poklicí, který můžete dát do trouby, rozehřejte na plotně olej a při vyšší teplotě na něm ze všech stran dozlatova opečte kuřecí stehna. Pak je vyjměte.

2 Stáhněte plamen a pusťte se do paprik; pečte je za občasného otáčení dvě až tři minuty (do zlatohněda). Přidejte pórek i česnek; po dalších dvou nebo třech minutách vsypte šunku.

3 Zeleninu poprašte paprikou, po pár vteřinách vlijte víno a nechte vše pár minut mírně probublávat. Přidejte rajčata, pyré, tymián, dochuťte a promíchejte. Vložte opečená stehna; měla by být ponořená, takže podle potřeby přilijte vodu. Pak je dejte do trouby a zakryté duste asi hodinu, až omáčka zhoustne a maso bude měkké.

4 Podávejte posypané petrželkou; báječnou přílohou jsou mačkané brambory.

Jak zmrazit
Až jídlo úplně vychladne, dejte ho do plastové nádoby a zamrazte až na dva měsíce. Před podáváním nechte pokrm přes noc povolit v chladničce, pak ho přelijte do kastrolu a prohřívejte asi tři čtvrtě hodiny v troubě předehřáté na 180/160 stupňů. Podávejte s mačkanými bramborami nebo kaší, posypané petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Anonym

Tak tohle je fakt dobrý jídlo.Vmrazáku nebylo ani týden a musela jsem ho podávat na stůl znova.Pavlína

Obchod Apetit