Francouzský kohout na víně

Francouzský kohout na víně

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (24)
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4332 kcal
Bílkoviny 375 g
Cukr 281 g
Tuky 147 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Abyste si maximálně pochutnali na tomhle lahodném klasickém francouzském pokrmu, použijte na vaření takové víno, jaké byste s chutí pili.

Suroviny

kuře 1.6 kg
sůl
pepř
mletý
olivový olej 2 PL
cibule 10 ks
drobná, oloupané
cibule 1 ks
drobná, najemno
10 ks
žampion malé, pevné, omyté / oloupané
anglická slanina 150 g
jemně nasekaná
brandy 2 PL
mouka pšeničná hladká 3 ČL
vývar kuřecí 250 ml
víno červené 250 ml
bobkový list 2 ks
tymián 2 snítky

Kuře opláchněte a svažte mu nožičky. Osolte, opepřete. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a kuře na něm ze všech stran opečte. Vyjměte a nechte stranou.

Do kastrolu vsypte cibulky vcelku a houby. Na středním plameni smažte pět minut dozlatova. Vyjměte a dejte stranou. Vsypte pokrájenou cibuli a slaninu, osmahněte dozlatova, zalijte brandy a odškrábněte přípečky. Poprašte moukou, minutu zasmahněte, zalijte vývarem i vínem a důkladně promíchejte. Vraťte kuře, celé cibulky a houby, přidejte bobkový list a ty­mián. Přikryjte a na mírném plameni hodinu duste.

Hotové kuře nechte chvíli odpočívat a pak podávejte naporcované a obložené cibulkami i houbami. Jako příloha poslouží čerstvá bageta, kterou vytřete každou kapku voňavé šťávy.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit