0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Česká vína ovládla výstavu Muvina Prešov 2010

Česká vína ovládla výstavu Muvina Prešov 2010
sdílet:
Z mezinárodní soutěže vín Muvina 2010, která se konala ve slovenském Prešově, si čeští vinaři odvezli tři ze sedmi titulů Championa a neuvěřitelných 61 z celkových 152 zlatých medailí.

Tři čeští championi


Titul Champion, nejvyšší ocenění soutěže, získala společnost Templářské sklepy Čejkovice za sekt Sang Real rosé demi sec classique, Jan Čech z Tvrdonic za Sauvignon ledové víno 2009 a Vinařství Kovacs za Chardonnay výběr z hroznů 2009. Za finanční podpory Vinařského fondu a organizačního zajištění Národního vinařského centra vyslali moravští a čeští vinaři na soutěž rekordních 219 vzorků.

Spousta cenného kovu


Čeští a moravští vinaři získali dále čtyři z dvanácti velkých zlatých medailí: Vinné sklepy Lechovice za Chardonnay pozdní sběr 2008, Rajhradské klášterní za Müller Thurgau pozdní sběr sur lie 2009, Richard Tichý z Hrušek za Pálavu výběr z hroznů 2008 a poslední velká zlatá medaile byla udělena už zmíněnému Chardonnay z Vinařství Kovacs.

Naši vinaři si z Prešova vezou celkem 57 zlatých a navrch 73 čestných stříbrných medailí. Česká republika se tak stala nejúspěšnější zemí, jak ve všech oceněních, tak i v celkovém počtu medailí.

O soutěži


Soutěže se účastnili vinaři celkem z 16 zemí světa (Argentiny, Portugalska, Itálie, Německa, Španělska, Bulharska, Maďarska, Slovinska nebo Slovenska).

Soutěži Muvina byl přidělen patronát O.I.V. – mezinárodní organizace pro révu a víno –, což ji řadí mezi prestižní světové soutěže vín, jakými jsou Vinalies Internationales Paris nebo Sélections Mondiales des Vins Canada.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit