Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na víně s houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 878 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 29 g
Tuky 19 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejrychlejší recept na kuře na způsob zvěřiny - do pětadvaceti minut podáváte!

Suroviny

bez kůže
se solí a pepřem
vývar kuřecí 150 ml
rostlinný olej 1 PL
jemný
houby 250 g
lesní nebo žampiony
tymián snítek

Postup

1

Kuře obalte v mouce a přebytek oklepte. Lžičku zbylé mouky vmíchejte do trochy vývaru a dejte stranou.

2

Na pánvi rozpalte olej a osmažte na něm kuře; vsypte houby a tymián. Zakryjte a na středním plameni poduste asi pět minut. Jednou kuře obraťte, aby bylo ze všech stran hezky opečené.

3

Maso vyjměte a dejte stranou. Do pánve vlijte víno a vývar (bez mouky), promíchejte a povařte asi pět minut, až bude šťáva zredukovaná na polovinu. Vlijte vývar s moukou, promíchejte a krátce povařte do zhoustnutí.

4

Vraťte kuře spolu se šťávou, kterou pustilo, a mírně povařte ještě asi pět minut, dokud šťáva nezhoustne a nebude lesklá. Podávejte s mačkanými bramborami nebo s rýží.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín