Nejrychlejší recept na kuře na způsob zvěřiny - do pětadvaceti minut podáváte!
Suroviny
kuřecí prsa
4
ks
bez kůže
se solí a pepřem
vývar kuřecí
150
ml
rostlinný olej
1
PL
jemný
houby
250
g
lesní nebo žampiony
tymián
snítek
víno červené
150
ml
Postup
1
Kuře obalte v mouce a přebytek oklepte. Lžičku zbylé mouky vmíchejte do trochy vývaru a dejte stranou.
2
Na pánvi rozpalte olej a osmažte na něm kuře; vsypte houby a tymián. Zakryjte a na středním plameni poduste asi pět minut. Jednou kuře obraťte, aby bylo ze všech stran hezky opečené.
3
Maso vyjměte a dejte stranou. Do pánve vlijte víno a vývar (bez mouky), promíchejte a povařte asi pět minut, až bude šťáva zredukovaná na polovinu. Vlijte vývar s moukou, promíchejte a krátce povařte do zhoustnutí.
4
Vraťte kuře spolu se šťávou, kterou pustilo, a mírně povařte ještě asi pět minut, dokud šťáva nezhoustne a nebude lesklá. Podávejte s mačkanými bramborami nebo s rýží.