Rychlá a jednoduchá omáčka k rostbífu nebo grilovaným steakům. Nepodceňujte kvalitu vína, čím lepší bude, tím více vám omáčka bude chutnat.
Suroviny
máslo
30
g
cibule
1
ks
střední, najemno nasekaná
česnek
1
stroužek
prolisovaný
víno červené
125
ml
suché
vývar hovězí
250
ml
pepř
1 Na středním plameni rozpusťte na pánvi 30 g másla. Vsypte 1 najemno nasekanou střední cibuli. Smažte 3–4 minuty doměkka.
2 Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku, minutu míchejte, aby se rozvoněl. Vlijte 125 ml dobrého (!) suchého červeného vína. Přiveďte k varu.
3 Nechte 3–5 minut probublávat na nízkém až středním plameni, pak vlijte 250 ml hovězího vývaru, přiveďte k varu a nechte 10–12 minut bublat, aby omáčka zhoustla. Opepřete.