Omáčka z červeného vína

Omáčka z červeného vína

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 510 kcal
Bílkoviny 11 g
Cukr 31 g
Tuky 28 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a jednoduchá omáčka k rostbífu nebo grilovaným steakům. Nepodceňujte kvalitu vína, čím lepší bude, tím více vám omáčka bude chutnat.

Suroviny

máslo 30 g
cibule 1 ks
střední, najemno nasekaná
česnek 1 stroužek
prolisovaný
víno červené 125 ml
suché
vývar hovězí 250 ml
pepř

Na středním plameni rozpusťte na pánvi 30 g másla. Vsypte 1 najemno nasekanou střední cibuli. Smažte 3–4 minuty doměkka. Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku, minutu míchejte, aby se rozvoněl. Vlijte 125 ml dobrého (!) suchého červeného vína. Přiveďte k varu. Nechte 3–5 minut probublávat na nízkém až středním plameni, pak vlijte 250 ml hovězího vývaru, přiveďte k varu a nechte 10–12 minut bublat, aby omáčka zhoustla. Opepřete.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Jak na dokonale vláčné čokoládové brownies?

Brownies už zná pravděpodobně úplně každý milovník čokolády. Aby byl tento moučník křupavý na povrchu a vláčný uvnitř, je potřeba dodržet pár zásad. Když se vám povede tak, jak má, věřte, že po něm nezbude ani jeden drobeček. ...
  • Tipy a triky

5x jablka a listové těsto

Nejspíš nebudeme ani trochu přehánět, když jablečný štrúdl označíme za jeden z nejoblíbenějších dezertů. Stejně jako bábovka patří ke stálicím nedělních odpolední. A není divu, šťavnatá jablka a listové těsto tvoří dokonale harmonický pár....
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit