Rychlá a jednoduchá omáčka k rostbífu nebo grilovanému steaku. Vinná omáčka k masu dodá vašemu jídlu tu pravou ‚šťávu‘ a z vás udělá mistry kuchaře. Nepodceňujte kvalitu vína, čím lepší bude, tím více vám omáčka bude chutnat.
Suroviny
máslo
30
g
cibule
1
ks
střední, najemno nasekaná
česnek
1
stroužek
prolisovaný
víno červené
125
ml
suché
vývar hovězí
250
ml
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Na středním plameni rozpusťte na pánvi 30 g másla. Vsypte 1 najemno nasekanou střední cibuli. Smažte 3–4 minuty doměkka.
2
Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku, minutu míchejte, aby se rozvoněl. Vlijte 125 ml dobrého (!) suchého červeného vína. Přiveďte k varu.
3
Nechte 3–5 minut probublávat na nízkém až středním plameni, pak vlijte 250 ml hovězího vývaru, přiveďte k varu a nechte 10–12 minut bublat, aby vinná omáčka zhoustla. Opepřete.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 11 skvělých vinných omáček, které dodají masu i rybám šmrnc(11 receptů )
- Omáčky, ke kterým ani maso nepotřebujete(25 receptů )