Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omáčka z červeného vína
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 68
Do 30 minut Snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 510 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 31 g
Tuky 28 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a jednoduchá omáčka k rostbífu nebo grilovanému steaku. Vinná omáčka k masu dodá vašemu jídlu tu pravou ‚šťávu‘ a z vás udělá mistry kuchaře. Nepodceňujte kvalitu vína, čím lepší bude, tím více vám omáčka bude chutnat.

Související recepty

Suroviny

střední, najemno nasekaná
česnek 1 stroužek
prolisovaný
suché
vývar hovězí 250 ml
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na středním plameni rozpusťte na pánvi 30 g másla. Vsypte 1 najemno nasekanou střední cibuli. Smažte 3–4 minuty doměkka.

2

Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku, minutu míchejte, aby se rozvoněl. Vlijte 125 ml dobrého (!) suchého červeného vína. Přiveďte k varu.

3

Nechte 3–5 minut probublávat na nízkém až středním plameni, pak vlijte 250 ml hovězího vývaru, přiveďte k varu a nechte 10–12 minut bublat, aby vinná omáčka zhoustla. Opepřete.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...