Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omáčka z červeného vína
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 62
Do 30 minut Snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 510 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 31 g
Tuky 28 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a jednoduchá omáčka k rostbífu nebo grilovanému steaku. Vinná omáčka k masu dodá vašemu jídlu tu pravou ‚šťávu‘ a z vás udělá mistry kuchaře. Nepodceňujte kvalitu vína, čím lepší bude, tím více vám omáčka bude chutnat.

Suroviny

střední, najemno nasekaná
česnek 1 stroužek
prolisovaný
suché
vývar hovězí 250 ml
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na středním plameni rozpusťte na pánvi 30 g másla. Vsypte 1 najemno nasekanou střední cibuli. Smažte 3–4 minuty doměkka.

2

Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku, minutu míchejte, aby se rozvoněl. Vlijte 125 ml dobrého (!) suchého červeného vína. Přiveďte k varu.

3

Nechte 3–5 minut probublávat na nízkém až středním plameni, pak vlijte 250 ml hovězího vývaru, přiveďte k varu a nechte 10–12 minut bublat, aby vinná omáčka zhoustla. Opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...