0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jaký byl Prague Food Festival 2010?

Jaký byl Prague Food Festival 2010?
sdílet:
Třídenní svátek gastronomických radostí potěšil na 18 000 návštěvníků, kteří vyjedli 30 restaurací.


Největší hit – hovězí


Celkově nejnavštěvovanějším stánkem festivalu byl jednoznačně ten restaurace Ambiente. Obrovský zájem byl především o tatarský biftek a padesát dní vyzrálé české hovězí maso. Jak hodnotili nabídku festivalu sami návštěvníci? Podívejte se na video.

Sobota u Pohlreicha


Celkově byl sice poražen, ale v sobotu jednoznačně kraloval. Během druhého festivalového dne mělo u návštěvníků největší úspěch Café Imperial Zdeňka Pohlreicha.  Menu lákalo například na nadívanou křepelku s chřestovým ragú a smržovou omáčkou nebo pusinky s lesním ovocem a vanilkovým krémem.

Prohlédněte si všechna videa z Prague Food Festivalu 2010 ve speciální příloze.

Můžete zde i hlasovat o nejlepší videomedailonek šéfkuchaře.


Pípa v jednom kole


Během festivalu se vypilo téměř sedm tisíc sklenic ležáku Stella Artois, přes tři tisíce sklenic černého piva Leffe a dva a půl tisíce sklenic Hoegaardenu. V rámci festivalu proběhlo i mistrovství ČR v točení a servírování ležáku Stella Artois, jehož vítězkou se stala sympatická barmanka Lucie Nováková. Podívejte se na video.

V hlavním stanu bylo živo


Stejně jako v předchozích ročnících měly u návštěvníků úspěch cooking show. S časopisem Apetit se soutěžilo ve food stylingu (video) či v ochutnávání marmelád. Své kulinářské umění předvedli Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus s malými kuchaříky, Riccardo Lucque nebo Jiří Štift. Zajímavou součástí byla i ochutnávka nejlepších olivových olejů.

Nezbývá než se začít těšit na Prague Food Festival 2011!

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit