0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jaký byl Prague Food Festival 2010?

Jaký byl Prague Food Festival 2010?
sdílet:
Třídenní svátek gastronomických radostí potěšil na 18 000 návštěvníků, kteří vyjedli 30 restaurací.


Největší hit – hovězí


Celkově nejnavštěvovanějším stánkem festivalu byl jednoznačně ten restaurace Ambiente. Obrovský zájem byl především o tatarský biftek a padesát dní vyzrálé české hovězí maso. Jak hodnotili nabídku festivalu sami návštěvníci? Podívejte se na video.

Sobota u Pohlreicha


Celkově byl sice poražen, ale v sobotu jednoznačně kraloval. Během druhého festivalového dne mělo u návštěvníků největší úspěch Café Imperial Zdeňka Pohlreicha.  Menu lákalo například na nadívanou křepelku s chřestovým ragú a smržovou omáčkou nebo pusinky s lesním ovocem a vanilkovým krémem.

Prohlédněte si všechna videa z Prague Food Festivalu 2010 ve speciální příloze.

Můžete zde i hlasovat o nejlepší videomedailonek šéfkuchaře.


Pípa v jednom kole


Během festivalu se vypilo téměř sedm tisíc sklenic ležáku Stella Artois, přes tři tisíce sklenic černého piva Leffe a dva a půl tisíce sklenic Hoegaardenu. V rámci festivalu proběhlo i mistrovství ČR v točení a servírování ležáku Stella Artois, jehož vítězkou se stala sympatická barmanka Lucie Nováková. Podívejte se na video.

V hlavním stanu bylo živo


Stejně jako v předchozích ročnících měly u návštěvníků úspěch cooking show. S časopisem Apetit se soutěžilo ve food stylingu (video) či v ochutnávání marmelád. Své kulinářské umění předvedli Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus s malými kuchaříky, Riccardo Lucque nebo Jiří Štift. Zajímavou součástí byla i ochutnávka nejlepších olivových olejů.

Nezbývá než se začít těšit na Prague Food Festival 2011!

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč