Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jaký byl Prague Food Festival 2010?

street food - nudle
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Třídenní svátek gastronomických radostí potěšil na 18 000 návštěvníků, kteří vyjedli 30 restaurací.

Největší hit – hovězí

Celkově nejnavštěvovanějším stánkem festivalu byl jednoznačně ten restaurace Ambiente. Obrovský zájem byl především o tatarský biftek a padesát dní vyzrálé české hovězí maso. Jak hodnotili nabídku festivalu sami návštěvníci? 

Sobota u Pohlreicha

Celkově byl sice poražen, ale v sobotu jednoznačně kraloval. Během druhého festivalového dne mělo u návštěvníků největší úspěch Café Imperial Zdeňka Pohlreicha.  Menu lákalo například na nadívanou křepelku s chřestovým ragú a smržovou omáčkou nebo pusinky s lesním ovocem a vanilkovým krémem.

Pípa v jednom kole

Během festivalu se vypilo téměř sedm tisíc sklenic ležáku Stella Artois, přes tři tisíce sklenic černého piva Leffe a dva a půl tisíce sklenic Hoegaardenu. V rámci festivalu proběhlo i mistrovství ČR v točení a servírování ležáku Stella Artois, jehož vítězkou se stala sympatická barmanka Lucie Nováková

V hlavním stanu bylo živo

Stejně jako v předchozích ročnících měly u návštěvníků úspěch cooking show. S časopisem Apetit se soutěžilo ve food stylingu  či v ochutnávání marmelád. Své kulinářské umění předvedli Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus s malými kuchaříky, Riccardo Lucque nebo Jiří Štift. Zajímavou součástí byla i ochutnávka nejlepších olivových olejů.

Nezbývá než se začít těšit na Prague Food Festival 2011!

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...