0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí hamburgery

Krůtí hamburgery
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krůtí hamburgery

4.3/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1747 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 178 g
Tuky 72 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celozrnnému pečivu, plnému vlákniny, říkají moje děti ,špinavé‘. Pokud k němu mají vaše ratolesti podobný vztah, určitě sami nejlépe víte, jak bravurně se mu dokážou vyhýbat. Ale těmhle hamburgerům neodolají! Oves nahradí běžnou strouhanku z bílého pečiva; meruňky s mrkví dodají karbanátkům sladší chuť a také zabrání jejich vysušení.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
oloupaná, jemně pokrájená
česnek 2 stroužky
prolisované
sušené meruňky 100 g
propláchlé hornou vodou, nakrájené najemno
mrkev 1 ks
velká, nastrouhaná
vejce 1 ks
prošlehané
housky
nejlépe celozrné
na kolečka

1 V pánvi rozpalte část oleje a doměkka na něm osmažte cibuli; trvá to tak pět minut. Přidejte česnek a opékejte ještě necelou minutu. Přisypte vločky, dvě minuty míchejte a poté přesuňte do větší misky. Nechte vychladnout.

2 K cibulce přimíchejte ostatní přísady a důkladně rukama promíchejte. Vytvarujte osm bochánků.

3 Předehřejte troubu na 200/180 ⁰C. Ve velké pánvi rozehřejte zbytek oleje a osmažte na něm karbanátky; stačí tři až čtyři minuty po každé straně. Pak je přesuňte do pekáče a deset až patnáct minut pečte.

4 Podávejte v houskách s pikantním rajčatovým čatní (viz následující recept) a plátky okurky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.2/07, str.27

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč