Celozrnnému pečivu, plnému vlákniny, říkají moje děti ,špinavé‘. Pokud k němu mají vaše ratolesti podobný vztah, určitě sami nejlépe víte, jak bravurně se mu dokážou vyhýbat. Ale těmhle hamburgerům neodolají! Oves nahradí běžnou strouhanku z bílého pečiva; meruňky s mrkví dodají karbanátkům sladší chuť a také zabrání jejich vysušení.
Suroviny
Postup
V pánvi rozpalte část oleje a doměkka na něm osmažte cibuli; trvá to tak pět minut. Přidejte česnek a opékejte ještě necelou minutu. Přisypte vločky, dvě minuty míchejte a poté přesuňte do větší misky. Nechte vychladnout.
K cibulce přimíchejte ostatní přísady a důkladně rukama promíchejte. Vytvarujte osm bochánků.
Předehřejte troubu na 200/180 ⁰C. Ve velké pánvi rozehřejte zbytek oleje a osmažte na něm karbanátky; stačí tři až čtyři minuty po každé straně. Pak je přesuňte do pekáče a deset až patnáct minut pečte.
Podávejte v houskách s pikantním rajčatovým čatní (viz následující recept) a plátky okurky.
Komentáře