Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí hamburgery
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1747 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 178 g
Tuky 72 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celozrnnému pečivu, plnému vlákniny, říkají moje děti ,špinavé‘. Pokud k němu mají vaše ratolesti podobný vztah, určitě sami nejlépe víte, jak bravurně se mu dokážou vyhýbat. Ale těmhle hamburgerům neodolají! Oves nahradí běžnou strouhanku z bílého pečiva; meruňky s mrkví dodají karbanátkům sladší chuť a také zabrání jejich vysušení.

Suroviny

olivový olej 2 PL
oloupaná, jemně pokrájená
česnek 2 stroužky
prolisované
sušené meruňky 100 g
propláchlé hornou vodou, nakrájené najemno
mrkev 1 ks
velká, nastrouhaná
vejce 1 ks
prošlehané
housky
nejlépe celozrné
na kolečka

Postup

1

V pánvi rozpalte část oleje a doměkka na něm osmažte cibuli; trvá to tak pět minut. Přidejte česnek a opékejte ještě necelou minutu. Přisypte vločky, dvě minuty míchejte a poté přesuňte do větší misky. Nechte vychladnout.

2

K cibulce přimíchejte ostatní přísady a důkladně rukama promíchejte. Vytvarujte osm bochánků.

3

Předehřejte troubu na 200/180 ⁰C. Ve velké pánvi rozehřejte zbytek oleje a osmažte na něm karbanátky; stačí tři až čtyři minuty po každé straně. Pak je přesuňte do pekáče a deset až patnáct minut pečte.

4

Podávejte v houskách s pikantním rajčatovým čatní (viz následující recept) a plátky okurky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

14.09.2007 08:00
Recept se nachází v č.2/07, str.27

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...