Krůtí hamburgery

Krůtí hamburgery

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1144 kcal
Bílkoviny 31 g
Cukr 146 g
Tuky 45 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Celozrnnému pečivu, plnému vlákniny, říkají moje děti ,špinavé‘. Pokud k němu mají vaše ratolesti podobný vztah, určitě sami nejlépe víte, jak bravurně se mu dokážou vyhýbat. Ale těmhle hamburgerům neodolají! Oves nahradí běžnou strouhanku z bílého pečiva; meruňky s mrkví dodají karbanátkům sladší chuť a také zabrání jejich vysušení.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
oloupaná,jemně pokrájená
česnek 2 stroužky
prolisované
ovesné vločky 90 g
450 g
mleté krůtí maso
sušené meruňky 100 g
propláchlé hornou vodou, nakrájené najemno
mrkev 1 ks
velká, nastrouhaná
vejce 1 ks
prošlehané
housky
nejlépe celozrné
okurka
na kolečka
1.  V pánvi rozpalte část oleje a doměkka na něm osmažte cibuli; trvá to tak pět minut. Přidejte česnek a opékejte ještě necelou minutu. Přisypte vločky, dvě minuty míchejte a poté přesuňte do větší misky. Nechte vychladnout.

2.  K cibulce přimíchejte ostatní přísady a důkladně rukama promíchejte. Vytvarujte osm bochánků.

3.  Předehřejte troubu na 200/180 ⁰C. Ve velké pánvi rozehřejte zbytek oleje a osmažte na něm karbanátky; stačí tři až čtyři minuty po každé straně. Pak je přesuňte do pekáče a deset až patnáct minut pečte.

4.  Podávejte v houskách s pikantním rajčatovým čatní (viz následující recept) a plátky okurky.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit