0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí burger s mozzarellou, pečenou bramborou a salátem

Jehněčí burger s mozzarellou, pečenou bramborou a salátem

4.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3422 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 98 g
Tuky 256 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdu chutný burger nemá nic společného se suchou šedivou placičkou z fastfoodu – tento recept vás snadno přesvědčí. V kombinaci s pečenou bramborou a zeleným salátem je úžasná.

Suroviny

jehněčí maso 600 g
libové
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
prolisovaný
olivový olej extra panenský 4 PL
olej
na opečení burgerů
mozzarella 100 g
Na pečené brambory
brambory 400 g
střední
olivový olej 3 PL
sůl mořská
pepř
bílý
zakysaná smetana 100 g
pažitka 1 PL
sekaná
Na salát
salát 300 g
směs, např. polníček, rukola, frissée, lollo rosso, lollo biondo, dubáček
rajčata cherry 50 g
přepůlená
sůl mořská
balzamikový ocet 30 ml
olivový olej extra panenský 60 ml

Postup

1

Jehněčí maso dvakrát umelte najemno. Česnek utřete s trochou olivového oleje na pastu a přidejte k mletému masu. Přilijte zbytek oleje, promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Mozzarellu nakrájejte na silnější plátky. Z mletého masa vytvořte osm placiček. Na čtyři z nich položte plátek mozzarelly, přikryjte zbývajícími placičkami, přitiskněte a zformujte čtyři burgery tak, aby sýr uvnitř nebyl vidět. Opékejte dozlatova – buď v pánvi na oleji (asi čtyři minuty z každé strany), nebo potřené olejem pod grilem.

příprava masa na jehněčí burger

2

Brambory pokapejte olejem a osolte (díky oleji na nich bude sůl dobře držet), zabalte je do alobalu a pečte v troubě nebo na okraji grilu asi 45 minut doměkka.

opékání jehněčích burgrů

3

Zakysanou smetanu promíchejte s pažitkou a dochuťte solí a pepřem. Brambory po upečení zbavte alobalu, nařízněte do půlky a naplňte ochucenou zakysanou smetanou.

příprava dresingu do burgrů

4

Salát důkladně operte ve vodě, osušte a dejte do misky. Přidejte rajčátka a osolte. Olivový olej metličkou promíchejte s balzamikovým octem a vzniklou zálivkou přelijte salát. Podávejte k jehněčím burgerům a pečeným bramborám.

příprava salátu do burgrů

NĚCO NAVÍC
Můžete experimentovat s druhy sýra, které do hamburgeru vložíte. Zkuste pikantní sýr s modrou plísní, jemný hermelín nebo ementál; velmi dobře se s jehněčím masem doplňuje feta nebo balkánský sýr. Do omáčky ze zakysané smetany můžete zase přidat jiné čerstvé bylinky a/nebo česnek.

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit