Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí burger s mozzarellou, pečenou bramborou a salátem
Jehněčí burger
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí burger s mozzarellou, pečenou bramborou a salátem

4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3422 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 98 g
Tuky 256 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdu chutný burger nemá nic společného se suchou šedivou placičkou z fastfoodu – tento recept vás snadno přesvědčí. V kombinaci s pečenou bramborou a zeleným salátem je úžasná.

Suroviny

libové
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
prolisovaný
olivový olej extra panenský 4 PL
olej
na opečení burgerů
Na pečené brambory
střední
olivový olej 3 PL
sůl mořská
pepř
bílý
pažitka 1 PL
sekaná
Na salát
salát 300 g
směs, např. polníček, rukola, frissée, lollo rosso, lollo biondo, dubáček
rajčata cherry 50 g
přepůlená
sůl mořská
balzamikový ocet 30 ml
olivový olej extra panenský 60 ml

Postup

1

Jehněčí maso dvakrát umelte najemno. Česnek utřete s trochou olivového oleje na pastu a přidejte k mletému masu. Přilijte zbytek oleje, promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Mozzarellu nakrájejte na silnější plátky. Z mletého masa vytvořte osm placiček. Na čtyři z nich položte plátek mozzarelly, přikryjte zbývajícími placičkami, přitiskněte a zformujte čtyři burgery tak, aby sýr uvnitř nebyl vidět. Opékejte dozlatova – buď v pánvi na oleji (asi čtyři minuty z každé strany), nebo potřené olejem pod grilem.

příprava masa na jehněčí burger

2

Brambory pokapejte olejem a osolte (díky oleji na nich bude sůl dobře držet), zabalte je do alobalu a pečte v troubě nebo na okraji grilu asi 45 minut doměkka.

opékání jehněčích burgrů

3

Zakysanou smetanu promíchejte s pažitkou a dochuťte solí a pepřem. Brambory po upečení zbavte alobalu, nařízněte do půlky a naplňte ochucenou zakysanou smetanou.

příprava dresingu do burgrů

4

Salát důkladně operte ve vodě, osušte a dejte do misky. Přidejte rajčátka a osolte. Olivový olej metličkou promíchejte s balzamikovým octem a vzniklou zálivkou přelijte salát. Podávejte k jehněčím burgerům a pečeným bramborám.

příprava salátu do burgrů

NĚCO NAVÍC
Můžete experimentovat s druhy sýra, které do hamburgeru vložíte. Zkuste pikantní sýr s modrou plísní, jemný hermelín nebo ementál; velmi dobře se s jehněčím masem doplňuje feta nebo balkánský sýr. Do omáčky ze zakysané smetany můžete zase přidat jiné čerstvé bylinky a/nebo česnek.

Komentáře

30.03.2010 21:30
skveýy recept!

Apetit magazín