Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pikantní kuřecí kebab

Pikantní kuřecí kebab

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (4)
Do hodiny 20 špízů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1059 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 96 g
Tuky 32 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slovník říká, že kebab jsou malé hranolky masa, nejprve marinované, pak napíchnuté na jehlu a grilované nad dřevěným uhlím. Naše báječná verze má ovšem – jako vždycky – něco navíc: žampiony, papriky a třešňová rajčátka.

Suroviny

česnek 3 stroužky
nahrubo pokrájený
zázvor (čerstvý)
čerstvý, nahrubo pokrájený
pomeranč 1 ks
nastrouhaná kůra a šťáva
jarní cibulka 3 ks
nahrubo pokrájená
med 2 PL
sójová omáčka 1 PL
rostlinný olej 2 PL
kuřecí prsa 2 ks
menší a vykostěná
žampiony 10 ks
20 ks
třešňová rajčátka
paprika červená 2 ks
vetší, nakrájená na 20 kousků a bez semínek
sůl
1. V kuchyňském robotu rozemelte na pastu česnek, zázvor, pomerančovou kůru a jarní cibulky. Děti můžou po chvilce přidat med, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku a olej a vše znovu promíchat. Kuřecí prsa pokrájejte na kostičky a přelijte je umixovanou směsí. Nechte je marinovat minimálně hodinu, ale nejlépe přes noc. Hlavičky žampionů rozpulte a přidejte je na hodinu do marinády – krásně nasáknou vůni.

2. Připravte si dvacet špejlí a napichujte na ně osolené kousky kuřete, rajčátka, žampiony a papriky. Kebab opečte nasucho na grilovací pánvi sedm až osm minut z každé strany, dokud maso nezezlátne. Špízy pravidelně otáčejte a potírejte marinádou. Před podáváním je posypte jarní cibulkou. Jezte s pikantní rajčatovou omáčkou.

Tip na obměnu:
Použijte tu zeleninu, kterou mají vaše děti nejraději, ať už jsou to hrachové lusky, celé malé kukuřice, červená cibule, dýně nebo třeba zelená či žlutá paprika.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.1/06, str.63

Alžběta Stropnická

Jeden z nasich nejoblibenejsich receptu na spizy, delame pravidelne uz 10 let a vzdycky maji uspech.

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit