Pikantní kuřecí kebab

Pikantní kuřecí kebab

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (4)
Do hodiny 20 špízů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1059 kcal
Bílkoviny 86 g
Cukr 96 g
Tuky 32 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slovník říká, že kebab jsou malé hranolky masa, nejprve marinované, pak napíchnuté na jehlu a grilované nad dřevěným uhlím. Naše báječná verze má ovšem – jako vždycky – něco navíc: žampiony, papriky a třešňová rajčátka.

Suroviny

česnek 3 stroužky
nahrubo pokrájený
zázvor (čerstvý)
čerstvý, nahrubo pokrájený
pomeranč 1 ks
nastrouhaná kůra a šťáva
jarní cibulka 3 ks
nahrubo pokrájená
med 2 PL
sójová omáčka 1 PL
rostlinný olej 2 PL
kuřecí prsa 2 ks
menší a vykostěná
žampiony 10 ks
20 ks
třešňová rajčátka
paprika červená 2 ks
vetší, nakrájená na 20 kousků a bez semínek
sůl
1. V kuchyňském robotu rozemelte na pastu česnek, zázvor, pomerančovou kůru a jarní cibulky. Děti můžou po chvilce přidat med, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku a olej a vše znovu promíchat. Kuřecí prsa pokrájejte na kostičky a přelijte je umixovanou směsí. Nechte je marinovat minimálně hodinu, ale nejlépe přes noc. Hlavičky žampionů rozpulte a přidejte je na hodinu do marinády – krásně nasáknou vůni.

2. Připravte si dvacet špejlí a napichujte na ně osolené kousky kuřete, rajčátka, žampiony a papriky. Kebab opečte nasucho na grilovací pánvi sedm až osm minut z každé strany, dokud maso nezezlátne. Špízy pravidelně otáčejte a potírejte marinádou. Před podáváním je posypte jarní cibulkou. Jezte s pikantní rajčatovou omáčkou.

Tip na obměnu:
Použijte tu zeleninu, kterou mají vaše děti nejraději, ať už jsou to hrachové lusky, celé malé kukuřice, červená cibule, dýně nebo třeba zelená či žlutá paprika.

Komentáře

Alžběta Stropnická

Jeden z nasich nejoblibenejsich receptu na spizy, delame pravidelne uz 10 let a vzdycky maji uspech.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit