Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní kuřecí kebab
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 20 špízů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1699 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 176 g
Tuky 34 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slovník říká, že kebab jsou malé hranolky masa, nejprve marinované, pak napíchnuté na jehlu a grilované nad dřevěným uhlím. Naše báječná verze má ovšem – jako vždycky – něco navíc: žampiony, papriky a třešňová rajčátka.

Suroviny

česnek 3 stroužky
nahrubo pokrájený
zázvor (čerstvý)
kousek, nahrubo pokrájený
nastrouhaná kůra a šťáva
jarní cibulka 3 ks
nahrubo pokrájená
med 2 PL
sójová omáčka 1 PL
rostlinný olej 2 PL
menší a vykostěná
rajčata cherry 20 ks
vetší, nakrájená na 20 kousků a bez semínek
sůl

Postup

1

V kuchyňském robotu rozemelte na pastu česnek, zázvor, pomerančovou kůru a jarní cibulky. Děti můžou po chvilce přidat med, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku a olej a vše znovu promíchat. Kuřecí prsa pokrájejte na kostičky a přelijte je umixovanou směsí. Nechte je marinovat minimálně hodinu, ale nejlépe přes noc. Hlavičky žampionů rozpulte a přidejte je na hodinu do marinády – krásně nasáknou vůni.

2

Připravte si dvacet špejlí a napichujte na ně osolené kousky kuřete, rajčátka, žampiony a papriky. Kebab opečte nasucho na grilovací pánvi sedm až osm minut z každé strany, dokud maso nezezlátne. Špízy pravidelně otáčejte a potírejte marinádou. Před podáváním je posypte jarní cibulkou. Jezte s pikantní rajčatovou omáčkou.

Tip na obměnu:
Použijte tu zeleninu, kterou mají vaše děti nejraději, ať už jsou to hrachové lusky, celé malé kukuřice, červená cibule, dýně nebo třeba zelená či žlutá paprika.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

29.04.2018 08:17

Jeden z nasich nejoblibenejsich receptu na spizy, delame pravidelne uz 10 let a vzdycky maji uspech.

04.09.2007 16:36
Recept se nachází v č.1/06, str.63

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...