Kam v zimě, když ne na farmářské tržiště? Pro bedýnku!

sdílet:
Také jste si zvykli na nakupování na farmářských tržištích? Jejich znovuotevření se bohužel nedočkáte dřív než v březnu. I nyní ale můžete vařit z produktů českých farmářů. Přineste si domů farmářskou bedýnku.

Sezona v bedýnce


Nový objednávkový systém bedýnek s českým ovocem a zeleninou spustilo občanské sdružení Archetyp, organizátor oblíbených farmářských tržišť na Jiřáku, Kubáni a Náplavce. Bedýnky budou poprvé k vyzvednutí ve středu 26. ledna. Nabízejí tradiční farmářské produkty, které jsou při dobrém uskladnění chutné i v zimní sezoně. V bedýnkách si tak odnesete jablka, kořenovou zeleninu, cibuli a česnek od farmářů, kteří kladou důraz na tradiční zemědělství a šetrný přístup k přírodě. Koupíte také vejce, med, jogurty, sýry, kuřata z šetrného chovu či domácí klobásky. Vybrat si můžete celou bedýnku s již připraveným obsahem, bedýnku doplněnou o obsah podle vlastní volby, nebo zakoupit jen vybrané produkty. Aktuální nabídku i podrobné informace, jak nakupovat, najdete na stránkách www.farmarsketrziste.cz/bedynky.

Zimní chutě


Pokud chcete i v zimní sezoně vařit z lokálních produktů, musíte se smířit s tím, že už nejsou papriky, rajčata ani bylinky. Zato kořenová zelenina, klobásy a sýry chutnají pořád stejně skvěle! Při troše fantazie můžete i v zimě jíst z místních zdrojů. Uvařte si třeba zeleninovou polévku s rozšlehanými vejci, upečte kuřátko na medu s pečenými bramborami a ke snídani si dejte perník s ořechy.

Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit