Geniální vegetariánská večeře! Vyplatí se zvolit opravdu kvalitní kozí sýr a bílé víno – na těchto surovinách totiž stojí veškerý úspěch.
Suroviny
1. Oloupané cibule nahoře seřízněte a vyjměte vnitřky tak, aby vám zůstala ,mistička‘. Rajčata opatrně vydlabejte. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 ºC.
2. Vydlabaná rajčata, papriky a cibule potřete olivovým olejem, položte na plech a vložte na deset až patnáct minut do trouby. Mezitím na pánvi rozpalte zbylý olej a osmahněte na něm nakrájenou zeleninu
(mrkev, celer, česnek, bílou i červenou cibuli).
3. Zalijte bílým vínem a počkejte, až se odpaří tak, aby zůstalo koncentrované aroma. Přilijte smetanu a nechte i ji na vysokém plameni zredukovat; osolte a opepřete.
4. Z trouby vytáhněte předpečenou zeleninu a na plechu ji uspořádejte do dvou skupin – v každé by mělo být rajče, cibule a paprika. Všechno pak naplňte osmahnutou zeleninovou směsí s vínem a smetanou. Troubu přepněte na gril.
5. Na každou skupinu košíčků položte plátek kozího sýra. Dejte vše na chvíli pod gril – sýr by měl lehce zezlátnout a změknout. Před podáváním ozdobte petrželkou.
Komentáře
Anonym
03.01.2007 15:30
kozí sýr
Anonym
03.03.2008 14:25
kozí sýr
Anonym
04.09.2007 22:50
Apetit 5/06