0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeleninové košíčky zapečené s kozím sýrem

Zeleninové košíčky zapečené s kozím sýrem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2240 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 90 g
Tuky 165 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniální vegetariánská večeře! Vyplatí se zvolit opravdu kvalitní kozí sýr a bílé víno – na těchto surovinách totiž stojí veškerý úspěch.

Suroviny

cibule červená 2 ks
velké jako rajče
rajče 2 ks
tvrdší
paprika žlutá 2 ks
menší, podélně rozkrojené, bez semínek
olivový olej 100 ml
mrkev 50 g
na nudličky
celer 150 g
na nudličky
česnek 50 g
na plátky
cibule 100 g
na měsíčky
cibule červená 100 g
na měsíčky
víno bílé 150 ml
polosuché
smetana ke šlehání 100 ml
sůl
pepř
čerstvě namletý
kozí sýr 200 g
typu brie
petrželka
na ozdobu

1. Oloupané cibule nahoře seřízněte a vyjměte vnitřky tak, aby vám zůstala ,mistička‘. Rajčata opatrně vydlabejte. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 ºC.

2. Vydlabaná rajčata, papriky a cibule potřete olivovým olejem, položte na plech a vložte na deset až patnáct minut do trouby. Mezitím na pánvi rozpalte zbylý olej a osmahněte na něm nakrájenou zeleninu
(mrkev, celer, česnek, bílou i červenou cibuli).

3. Zalijte bílým vínem a počkejte, až se odpaří tak, aby zůstalo koncentrované aroma. Přilijte smetanu a nechte i ji na vysokém plameni zredukovat; osolte a opepřete.

4.  Z trouby vytáhněte předpečenou zeleninu a na plechu ji uspořádejte do dvou skupin – v každé by mělo být rajče, cibule a paprika. Všechno pak naplňte osmahnutou zeleninovou směsí s vínem a smetanou. Troubu přepněte na gril.

5. Na každou skupinu košíčků položte plátek kozího sýra. Dejte vše na chvíli pod gril – sýr by měl lehce zezlátnout a změknout. Před podáváním ozdobte petrželkou.

Komentáře

Anonym

Vřele doporučuji milovníkům tohoto pikantního sýra, jehož aroma se právě zapečením ještě zvýrazní. Už léta dělám např.to, že opeču tousty ze šikmo nakrájené bakety, na to cca 1cm plátek rajčete (masitého), které osolím a posypu čerstvě mletým černým pepřem; nahoru plátek kozího sýra (prodává se jako válec tvaroh.typu v slámovém kabátku). Zapeču pod grilem nebo na 220°C a ozdobím čersvou zel.bazalkou. Mńamka k vínu!

Anonym

My kozí sýr fakt milujeme - na nějakou zapékací misku kapneme olivový olej, na to položíme sýr, ten taky pokapeme, popepříme, případně posypeme dalším kořením (čili, rozmarýn) a necháme rozpéct, až povrch zčervená a vnitřek se rozteče. Pak ten sýr přendáme na nějaký dobrý salát (lístky rocketu, čekanka, špenát, může být nějaká oliva, malá rajčátka) a k tomu nějaký opečený chleba italského typu. Mňam! :-)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit