Geniální vegetariánská večeře v podobě zeleniny s kozím sýrem je plná chuti.
Suroviny
Postup
Oloupané cibule nahoře seřízněte a vyjměte vnitřky tak, aby zůstala ,mistička‘. Rajčata opatrně vydlabejte. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 ºC.
Vydlabaná rajčata, papriky a cibule potřete olivovým olejem, položte na plech a vložte na deset až patnáct minut do trouby. Mezitím na pánvi rozpalte zbylý olej a osmahněte na něm nakrájenou zeleninu (mrkev, celer, česnek, bílou i červenou cibuli).
Zalijte bílým vínem a počkejte, až se odpaří tak, aby zůstalo koncentrované aroma. Přilijte smetanu a nechte i ji na vysokém plameni zredukovat; osolte a opepřete.
Z trouby vytáhněte předpečenou zeleninu a na plechu ji uspořádejte do dvou skupin – v každé by mělo být rajče, cibule a paprika. Všechno pak naplňte osmahnutou zeleninovou směsí s vínem a smetanou. Troubu přepněte na gril.
Na každou skupinu košíčků položte plátek kozího sýra. Dejte vše na chvíli pod gril – sýr by měl lehce zezlátnout a změknout. Před podáváním ozdobte petrželkou.
Komentáře