Zeleninové košíčky zapečené s kozím sýrem

Zeleninové košíčky zapečené s kozím sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2240 kcal
Bílkoviny 59 g
Cukr 90 g
Tuky 165 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Geniální vegetariánská večeře! Vyplatí se zvolit opravdu kvalitní kozí sýr a bílé víno – na těchto surovinách totiž stojí veškerý úspěch.

Suroviny

cibule červená 2 ks
velké jako rajče
rajčata 2 ks
tvrdší
paprika žlutá 2 ks
menší, podélně rozkrojené, bez semínek
olivový olej 100 ml
mrkev 50 g
na nudličky
celer 150 g
na nudličky
česnek 50 g
na plátky
cibule 100 g
na měsíčky
cibule červená 100 g
na měsíčky
víno bílé 150 ml
polosuché
smetana ke šlehání 100 ml
sůl
pepř
čerstvě namletý
kozí sýr 200 g
typu brie
petrželka
na ozdobu

1. Oloupané cibule nahoře seřízněte a vyjměte vnitřky tak, aby vám zůstala ,mistička‘. Rajčata opatrně vydlabejte. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 ºC.

2. Vydlabaná rajčata, papriky a cibule potřete olivovým olejem, položte na plech a vložte na deset až patnáct minut do trouby. Mezitím na pánvi rozpalte zbylý olej a osmahněte na něm nakrájenou zeleninu
(mrkev, celer, česnek, bílou i červenou cibuli).

3. Zalijte bílým vínem a počkejte, až se odpaří tak, aby zůstalo koncentrované aroma. Přilijte smetanu a nechte i ji na vysokém plameni zredukovat; osolte a opepřete.

4.  Z trouby vytáhněte předpečenou zeleninu a na plechu ji uspořádejte do dvou skupin – v každé by mělo být rajče, cibule a paprika. Všechno pak naplňte osmahnutou zeleninovou směsí s vínem a smetanou. Troubu přepněte na gril.

5. Na každou skupinu košíčků položte plátek kozího sýra. Dejte vše na chvíli pod gril – sýr by měl lehce zezlátnout a změknout. Před podáváním ozdobte petrželkou.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit