Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2639 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 435 g
Tuky 71 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi pestré jídlo plné chutí

Související recepty

Suroviny

olej 70 ml
tuk
na vymazání zapékací nádoby
několik kousků ibišku, k mání na trzích
cuketa 2 ks
malá
paprika 3 ks
masitá
cibule 1 kg
brambory 3 ks
nové
rajčata 6 ks
lilek 1 ks
petrželka 1 svazek
řapíkatý celer
několik řapíků
rýže 300 g
sůl
pepř
bujon hovězí 1 kostka

1Všechnu zeleninu a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, cibuli a rajčata na kolečka.

2Polovinu rajčat odložte. Ostatní suroviny vsypte do vymaštěné zapékací nádoby. Vložte do trouby, předehřáté na 220 ˚C (horkovzdušná na 200 ˚C.) Promíchejte se suchou rýží, osolte, opepřete a zalijte masoxem rozpuštěným v takovém množství horké vody, aby zeleninu úplně pokryla. Poklaďte zbylými rajčaty.

3Nádobu vložte do trouby a duste směs půl hodiny, až se tekutina vsákne a rýže bude měkká.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit