Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2639 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 435 g
Tuky 71 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi pestré jídlo plné chutí

Suroviny

olej 70 ml
tuk
na vymazání zapékací nádoby
několik kousků ibišku, k mání na trzích
malá
masitá
nové
lilek 1 ks
petrželka 1 svazek
řapíkatý celer
několik řapíků
rýže 300 g
sůl
pepř

Postup

1

Všechnu zeleninu a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, cibuli a rajčata na kolečka.

2

Polovinu rajčat odložte. Ostatní suroviny vsypte do vymaštěné zapékací nádoby.

3

Vložte do trouby, předehřáté na 220 ˚C (horkovzdušná na 200 ˚C.)

4

Promíchejte se suchou rýží, osolte, opepřete a zalijte masoxem rozpuštěným v takovém množství horké vody, aby zeleninu úplně pokryla. Poklaďte zbylými rajčaty.

5

Nádobu vložte do trouby a duste směs půl hodiny, až se tekutina vsákne a rýže bude měkká.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

29.08.2007 15:04
Recept se nachází v č. 7/04, str.49

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...