Velmi pestré jídlo plné chutí
Suroviny
olej
70
ml
tuk
na vymazání zapékací nádoby
několik kousků ibišku, k mání na trzích
cuketa
2
ks
malá
paprika
3
ks
masitá
cibule
1
kg
brambory
3
ks
nové
rajče
6
ks
lilek
1
ks
petrželka
1
svazek
řapíkatý celer
několik řapíků
rýže
300
g
sůl
pepř
bujon hovězí
1
kostka
Postup
1
Všechnu zeleninu a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, cibuli a rajčata na kolečka.
2
Polovinu rajčat odložte. Ostatní suroviny vsypte do vymaštěné zapékací nádoby.
3
Vložte do trouby, předehřáté na 220 ˚C (horkovzdušná na 200 ˚C.)
4
Promíchejte se suchou rýží, osolte, opepřete a zalijte masoxem rozpuštěným v takovém množství horké vody, aby zeleninu úplně pokryla. Poklaďte zbylými rajčaty.
5
Nádobu vložte do trouby a duste směs půl hodiny, až se tekutina vsákne a rýže bude měkká.
Komentáře
Anonym
29.08.2007 15:04
Apetit 7/04