Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
polevka
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2735 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 484 g
Tuky 12 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý recept o dvou krocích. Chutná volba pro vegetariány.

Suroviny

rajče 800 g
z konzervy, loupaná, nakrájená
vývar zeleninový 2 l
mrkev 4 ks
oloupané, nakrájené
luštěniny 500 g
sterilované, Bonduelle, Heinz
listový
sůl špetka
pepř špetka

Postup

1

Povařte a smíchejte. Konzervovaná rajčata nasypte do hrnce, přilijte vývar a přiveďte k varu, poté snižte plamen a přidejte mrkev. Osolte a pomalu polévku vařte, dokud nejsou mrkve hotové, tedy asi čtvrt hodiny.

2

Dokončete a podávejte. Špenát před vařením pečlivě omyjte – na stoncích někdy ulpívá písek – a přimíchejte do polévky spolu s luštěninami. Krátce ji prohřejte, aby špenát takzvaně zavadl, ale neztratil barvu a hodnotné látky. (Listový špenát nabízejí běžně a prakticky celoročně prodejny zeleniny i supermarkety. Pokud ho u vás zrovna nemají, nahraďte ho mraženými špenátovými lístky, například značky Bonduelle; k dostání v supermarketech.)

3

Na závěr polévku poprašte paprikou a jemně ji vmíchejte. Podle chuti dosolte a opepřete – a pak už podávejte s křupavým chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

30.08.2007 18:13
Recept se nachází v č.10/04, str.10
21.01.2007 19:52
mel sem ukol do skoly a ten to splnilo dostal jsem za 1!!! dobrej recept!!!

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...