Šťavnatá zeleninová polévka

Šťavnatá zeleninová polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2735 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 484 g
Tuky 12 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý recept o dvou krocích. Chutná volba pro vegetariány.

Suroviny

rajčata 800 g
z konzervy, loupaná, nakrájená
vývar zeleninový 2 l
mrkev 4 ks
oloupané, nakrájené
luštěniny 500 g
sterilované, Bonduelle, Heinz
špenát 200 g
listový
paprika sladká 1 PL
mletá
sůl špetka
pepř špetka

1Povařte a smíchejte. Konzervovaná rajčata nasypte do hrnce, přilijte vývar a přiveďte k varu, poté snižte plamen a přidejte mrkev. Osolte a pomalu polévku vařte, dokud nejsou mrkve hotové, tedy asi čtvrt hodiny.

2Dokončete a podávejte. Špenát před vařením pečlivě omyjte – na stoncích někdy ulpívá písek – a přimíchejte do polévky spolu s luštěninami. Krátce ji prohřejte, aby špenát takzvaně zavadl, ale neztratil barvu a hodnotné látky. (Listový špenát nabízejí běžně a prakticky celoročně prodejny zeleniny i supermarkety. Pokud ho u vás zrovna nemají, nahraďte ho mraženými špenátovými lístky, například značky Bonduelle; k dostání v supermarketech.) Na závěr polévku poprašte paprikou a jemně ji vmíchejte. Podle chuti dosolte a opepřete – a pak už podávejte s křupavým chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

Anonym

mel sem ukol do skoly a ten to splnilo dostal jsem za 1!!! dobrej recept!!!

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit