0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šťavnatá zeleninová polévka

polevka
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Šťavnatá zeleninová polévka

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2735 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 484 g
Tuky 12 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý recept o dvou krocích. Chutná volba pro vegetariány.

Suroviny

rajče 800 g
z konzervy, loupaná, nakrájená
vývar zeleninový 2 l
mrkev 4 ks
oloupané, nakrájené
luštěniny 500 g
sterilované, Bonduelle, Heinz
špenát 200 g
listový
paprika mletá sladká 1 PL
mletá
sůl špetka
pepř špetka

Postup

1

Povařte a smíchejte. Konzervovaná rajčata nasypte do hrnce, přilijte vývar a přiveďte k varu, poté snižte plamen a přidejte mrkev. Osolte a pomalu polévku vařte, dokud nejsou mrkve hotové, tedy asi čtvrt hodiny.

2

Dokončete a podávejte. Špenát před vařením pečlivě omyjte – na stoncích někdy ulpívá písek – a přimíchejte do polévky spolu s luštěninami. Krátce ji prohřejte, aby špenát takzvaně zavadl, ale neztratil barvu a hodnotné látky. (Listový špenát nabízejí běžně a prakticky celoročně prodejny zeleniny i supermarkety. Pokud ho u vás zrovna nemají, nahraďte ho mraženými špenátovými lístky, například značky Bonduelle; k dostání v supermarketech.)

3

Na závěr polévku poprašte paprikou a jemně ji vmíchejte. Podle chuti dosolte a opepřete – a pak už podávejte s křupavým chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

Anonym

mel sem ukol do skoly a ten to splnilo dostal jsem za 1!!! dobrej recept!!!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit